Çeyrek Asirdir Mutfak Esyalarinin Ömrüne Ömür Katiyor

Sinop’ta 25 yildir eskiyen tencere, tava ve çaydanliklari tamir eden Mustafa Er, mutfak esyalarinin ömrüne ömür katiyor.

Çeyrek Asirdir Mutfak Esyalarinin Ömrüne Ömür Katiyor
Babasinin yillar önce ek is olarak yaptigi züccaciye tamir ve bakim isine ilgi duyarak 17 yasindayken çirak olarak baslayan Mustafa Er(45), tam çeyrek asirdir tencere, tava ve çaydanlik gibi esyalarin tamir ve bakimini yapiyor. Eskiyen esyalarin ömrüne ömür katan Er, unutulmaya yüz tutan meslegini yasatmak için mücadele veriyor.

Meslege babasini izleyerek basladigini belirten Mustafa Er, “Daha önce babam yapiyordu bunu ek is olarak, daha sonrasinda da ben sürdürdüm bu meslegi. Mutfak esyalarinin tamirini yapiyoruz, polisaj, parlatma, kulp degisimi yapiyoruz” diye konustu.

Vatandaslarin son dönemlerde ekonomik sebeplerden dolayi daha çok tamirata yöneldigini söyleyen Er, kendisinin meslegin son temsilcilerinden oldugunu vurguladi. Er, “Meslegin devami bizden sonra herhâlde yoktur. Hiç kimse böyle islerle ugrasmak istemiyor artik. Herkes daha rahat ve kazanci daha fazla olan islere yöneldigi için bu meslekle ugrasan yok. Içinden gelecek, bu meslegi yapmak için istemesi lazim. Ama su anda yapan yok” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA