Deprem Sonrasi Telefon Tamirleri Artti

Kahramanmaras’ta yasanan depremlerin ardindan bölgede cep telefonu tamir hizmetine talep yüzde 30 daha artti.

Deprem Sonrasi Telefon Tamirleri Artti
Kahramanmaras’ta yasanan deprem felaketinin ardindan birçok bina yikilirken, binlerce vatandas ise hayatini kaybetti. Asrin felaketi olarak nitelendirilen afet sonrasi, cep telefonu teknik servislerinin açilmasi ile birlikte vatandaslar tamircilerde yogunluk olusturmaya basladi.

Vatandaslar genel olarak deprem esnasinda yüksek voltaja ugrayarak bozulan, kirilan telefon ekranlarini tamir etmek için teknik servislerin yolunu tuttu. Telefon tamircileri ise enkazdan çikartmayi basardigi yedek parçalarla vatandaslarin eksikliklerini gidermeye basladi.

Normal günlerde günlük 10-15 adet telefon tamiri yapan teknik servisler, deprem sonrasi bu sayinin günlük 500’e yaklastigini kaydetti.



“Talep patlamasi yasiyoruz”

Kahramanmaras’ta yaklasik 12 yildir telefon tamirciligi yapan Feyzullah Kaplan, “Normal günlerden yani 20 yada 30 kati. Bir gün içerisinde 400 ila 500 tane telefon gelmis ve ilk 10 gün çok yogunduk. Her bir telefonun farkli sorunlari var ki ekipmanlar da az. Burada toptancilik yapan esnaflar hep zarar gördüler, bulamadik ve büyük bölümünü yapamadik. Çogu vatandasa da tuslu telefonu hediye ettik ihtiyaçlarini görebilmesi için o kargasa aninda. 500 tane telefon sadece tek dükkan bizde var. Normal günlerde 10 tane 15 tane telefon tamir ediyorsak, su an günlük 150’ye yakin tamir ediyoruz” dedi.



“Dükkani yikilan esnaflarimiz için konteyner istiyoruz”

Yasanan deprem sonrasi telefoncu esnafinin sikintilarina deginen Kaplan, “Esnaf olarak da yaklasik 75 tane telefoncunun dükkani yikildi. Bunlarin bir çogu halen bosta geziyor. Esnafimiza konteyner tarzinda yarimda bulunulmasini istiyoruz. Bosta gezip ev geçindiren meslektaslarimizin sesinin duyulmasi gerekiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA