Deprem Bölgesi Osmaniye'ye Gelen Güney Koreli Gönüllüler, Ülkelerine Ugurlandi

Osmaniye Belediyesi koordinasyonunda deprem bölgesi Osmaniye’ye destege gelen ve birçok yardim faaliyetlerinde bulunan Güney Kore ve Türkiye Dostluk, Kültür ve Dayanisma Dernegi ile gönüllüler, ülkelerine ugurlandi. Belediye Afet Irtibat Merkezinde düzenlenen ugurlama programinda, duygusal anlar yasandi.

Deprem Bölgesi Osmaniye'ye Gelen Güney Koreli Gönüllüler, Ülkelerine Ugurlandi
Kahramanmaras merkezli yikici depremlerin vurdugu 11 il arasinda yer alan Osmaniye’de yaralar sarilmaya devam ediyor. Bu çerçevede, dünyanin çesitli ülkelerinden yardimseverler de deprem bölgelerine gelerek yanlarinda getirdikleri ihtiyaç malzemelerini afetzedelere ulastiriyor. Bu çerçevede, aralarinda doktor, hemsire, asçi, is insani ve diger meslek gruplarindan yardimseverlerin bulundugu 20 kisilik güney Kore’den gelen gönüllüler, Osmaniye’de yaklasik bir hafta süreyle çesitli yardim faaliyetlerinde bulundular. Geldikleri ilk günden itibaren yogun program içerisinde çalisma baslatan gönüllü ekip, Samet Aybaba Izci ve Spor Kompleksi alaninda çadir kurulumu yapip, afetzedelerin kullanimina sundular. Diger bir grup ise belediye ekipleriyle kentin farkli noktalarindaki afetzedelere günlük olarak ulastirilan sicak yemek dagitimina yardim etti.

Ayrica Güney Koreli gönüllüler, yanlarinda getirdikleri bir tir dolusu yardim malzemesini, konteyner ve çadir kentlerde kalan depremzedelere ulastirdilar. Güney Koreli bir grup doktor ve hemsire ise yanlarinda getirdikleri ilaçlari, Yüzme Havuzu alaninda kurulu olan saglik merkezine teslim edip, tercüman esliginde saglik hizmeti sundular. Birçok etkinlige katilarak desteklerini gösteren Güney Koreli gönüllüler, Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yil dönümü etkinliginde çocuklarla bir araya gelip, Istiklal ve Çanakkale marslarini çocuklarla birlikte okudular.

Güney Koreli gönüllüler arasinda yer alan asçilar ise Osmaniye’deki son günlerinde, Belediye Gezici Asevinde ülkelerine özgü yemeklerden yaparak ikramda bulundular.

Güney Koreli Gönüller, Osmaniye Belediyesi Afet Irtibat Merkezinde düzenlenen programla, ülkelerine ugurlandilar. Duygusal anlarin yasandigi ugurlama programinda, Güney Koreli gönüllülere, yapmis olduklari yardim faaliyetlerinden dolayi tesekkür edilip, küçük birer hediye takdim edildi.

Belediye Baskani Kadir Kara ise kardeslik duygularinin böylesi zamanlarda çok daha ön plana çikabildigini belirterek, “Bunun saglanmasina katki saglayan herkese Osmaniyeli hemserilerim adina, sahsim adina, sehrin belediye baskani olarak çok tesekkür ediyorum. Geçmiste bu acilari yasamis bir ülke olarak ve o ülkenin birer vatandasi olarak, bizimde bugün çektigimiz acilari en iyi anlayan ülke vatandaslari olduklarina inaniyorum. Bizlere gönüllerinden, sevgi ruhuyla bakmis olmalari bizim için çok kiymetli ve degerlidir. Herkese yapmis olduklari destek ve yardim faaliyetlerinden dolayi tesekkür ediyorum” Dedi.
Kaynak: İHA