Tapuda Online Randevu Ve Web Tapu Islemleri Yayginlasiyor

Karabük Valisi Fuat Gürel, 2023 yili kurum denetimleri çerçevesinde Karabük Tapu Müdürü Veysel Dogdu’dan 2022 yilinda yapilan çalismalar hakkinda brifing aldi.

Tapuda Online Randevu Ve Web Tapu Islemleri Yayginlasiyor
Dogdu, tapuda online randevu islemlerinin telefonla çözüme kavustugunu, Alo 181 hatti ile Tapu ve Kadastro birimlerine yönelik soru, istek, randevu ve sikayetlerin takibi ile hizmetin iyilestirilmesi, islevlerinin tek bir merkezden etkin, hizli ve güvenli bir sekilde yürütülmesinin saglandigini belirtti.

Dogdu, "Web-tapu sistemi kimlik dogrulama sistemi kullanilarak yapilmakta ve sistem TKGM-TAKBIS alt yapisi güvencesi altindadir. Tapu maliki kendi tasinmazinin bilgilerini görebilmekte ayrica gerekli belgeleri internetten tapu müdürlügüne göndererek. Tapu müdürlügüne gitmeden islemler baslatilarak, son asamaya getirilmektedir. Tapu Müdürlügünde ayrica e-Ipotek, E-Terkin ve e-Haciz islemleri yürütülmektedir. Bu islemler sayesinde, vatandaslara sunulan hizmetler çok daha hizli, güvenilir ve düsük maliyetle tamamlanabilmektedir. Parsel sorgulama internet adresi üzerinden tüm kullanicilara açilmistir. Cep telefonu ve tablet gibi elektronik ortamlara yüklenebilen mobil uygulamasi da mevcut bulunan bu islem ile; tasinmazlarin yüzölçümü, niteligi, komsu parselleri, cografi konumu gibi bilgilere aninda ulasabilmektedir. Yapilan yeni güncelleme ile il, ilçe ve mahalle bazinda satis yogunlugu haritasi görüntülenebilmektedir. Tapu Müdürlügü 2022 yilinda 22 bin 924 yevmiyeli islem gerçeklestirmistir. Gelen evrak, 6 bin 616, giden evrak 4 bin 687’dir. 2022 yilinda toplam 46 milyon 53 bin 630,38 TL Tapu Harci 3 milyon 622 bin 612 TL döner sermaye tahsilati yapilmistir" dedi.

Kaynak: İHA