Kentsel Dönüsüm Örnegi Gösteren Elazig'da Konutlar Hizla Yükseliyor

Elazig Belediyesi tarafindan kentsel dönüsüm çerçevesinde insasina baslanan konutlarin yapimi tüm hiziyla sürüyor.

Kentsel Dönüsüm Örnegi Gösteren Elazig'da Konutlar Hizla Yükseliyor
Elazig’da 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6.8’lik depremin ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimatiyla Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum’un koordinesinde 24 bin 83 konut insa edilerek, hak sahiplerine teslim edilmisti. Kentsel dönüsüme önem veren Elazig Belediyesi, ilk olarak Karsiyaka Mahallesi’nde TOKI ile yaptigi protokol çerçevesinde 369 konutu yapip hak sahiplerine teslim etti. Kentsel dönüsüm çalismalarina hiz veren Elazig

Belediyesi Kentsel Dönüsüm Müdürlügü, Abdullah Pasa Mahallesi’nde 120 hak sahibi ile anlasarak çalismalara basladi.

Temelleri atilan ve büyük bir bölümü tamamlanan 160 konut hizla yükseliyor. Öte yandan Asagi Demirtas köyünde de 500 adet müstakil konut insa edecek olan belediyenin bu konutlardan elde edilecek gelirle kentsel dönüsüme katilacak vatandaslara hane basi 50 ile 70 bin lira arasi hibe destegi verecegi bildirildi.

Kentsel Dönüsüm Müdürü Lütfü Oguz, "Abdullah Pasa Mahallesi’nde 120 hak sahibi var. 8 bloktan olusan 160 konut üretiliyor. Ürettigimiz konutlar deprem yönetmeligine uygun radye temeldir. Her tarafi perde ile donatilmis ve depremleri en iyi sekilde karsilayabilecek deprem perdelerinden olustu. Bu son Kahramanmaras merkezli deprem bunun ispati oldu. Binanin tam rijit bir sekilde çalistiginin ispati olustu. En ufak bir siva, duvar çatlagi olmadi. Tek tek tüm her yeri kontrol ettik. Hiçbir sikintinin olmadigini gördük. Belediye Baskani Sahin Serifogullari’nin açiklama yaptigi gibi bireysel müteahhit eliyle anlasma yapanlara bir nebze katki vermek için 50 ile 70 bin araliginda hibe destegi olusturulacak. Bu meclisten geçti ve altyapisi hazirlaniyor" dedi.

Elazig genelinde kentsel dönüsümlerin sürdügünü aktaran Oguz, "Müteahhit eliyle dönüsen var. Belediyemizin TOKI ile yaptigi protokol çerçevesinde dönüsümler saglandi. Ayni zamanda TOKI yaklasik 25 bin konut yapti. Evleri agir hasar alanlarin hepsine konut verildi.

Elazig depreminden sonra Karsiyaka Mahallesi’nde 369 konut ve is yeri, belediyenin TOKI ile yapmis oldugu protokol ile yapildi. Farkli mahallerde belediye projeler gelistirdi. Abdullah Pasa Mahallesi’nde de iki adada hak sahipleri bize yetki verdi. Biz burada da 160 konut ve is yerleri üretimi yapiyoruz. Buradaki çalismalarimiz kasim ayinda bitecek. Müteahhidimiz güzel ve hizli çalisiyor, belki daha erken bitebilir” diye konustu.

Kaynak: İHA