'Zonguldak Genel Ticaret Günleri' Yogun Katilimla Kapilarini Açti

Zonguldak Sanayici ve Is Adamlari (ZONSIAD) Dernegi ev sahipliginde "Genel Ticaret Günleri" yogun katilimla kapilarini açti. Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, 15 gün içerisinde Karadeniz Gazi ulusal aga baglanacagi müjdesini verdi.

'Zonguldak Genel Ticaret Günleri' Yogun Katilimla Kapilarini Açti
ZONSIAD ev sahipliginde Zonguldak Valiligi ve Zonguldak TSO’nun da paydasligini yaptigi Genel Ticaret Günleri kapilarini açti. Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, ZONSIAD Baskani Nejdet Tiskaoglu, protokol üyeleri, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve davetliler etkinlikte yer aldi. Etkinligin sunuculugunu ise TGRT Haber sunucusu Mehmet Aydin ile radyo sunucusu Hop Dedik Ayhan gerçeklestirdi. Saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Istiklal Marsi’nin okundugu program ZONSIAD Baskani Nejdet Tiskaoglu’nun konusmasiyla basladi.

Tiskaoglu, "Zonguldak, yeni Filyos Gazi ile beraber enerji kenti olmaya namzet, ayni zamanda sanayicisiyle, girisimcisiyle artik bir sanayi kenti olmaya da namzet. Çok mutluyuz. Gururluyuz. Zonguldak artik baska lige gidiyor. Baska yere gidiyor. Bizler de kum tanesi olarak katma deger saglayabiliyorsak ne mutlu bize" dedi.

Zonguldak TSO Baskani Metin Demir de Zonguldak’in son yillarda toparlandigina dikkat çekerek "Çok sükür son yillarda aklini basina alip yukariya dogru tirmanma, tekrar toparlanmaya baslamistir. Zonguldak’in gelecegi çok parlaktir. Bizler neler yapmaliyiz. Biz bütün toplantilarda Zonguldak’in güçlü ve zayif yönlerini konusurken güçlü bir lobicilik ve Zonguldak’in eksikliginden bahseder dururuz. Bu konu hakikaten Zonguldak’ta güç birligi yapmak, vizyon etrafinda kenetlenmek bugüne kadar yasadigimiz zorluklarin belki ana sebeplerinden birisi bunu basaramamiz. Çok sükür son yillarda çok güzel adimlar atilmaya baslandi" diye konustu.



"Yatirimlarla yeniden o eski üst ligdeki Zonguldak’i olusturacagiz"

Vali Mustafa Tutulmaz, Zonguldak’taki yatirimlara dikkat çekerek, "Üretmek lazim üretmeden belirli bir sekilde toplumsal kalkinmayi gerçeklestirmemiz mümkün degil. Üretimin oldugu yerde insanlara is vardir. As vardir. Bu da huzuru orada yasama sevincini beraberinde getirir. Ilimizde de insallah bunun emarelerini görmeye basladik. Yanibasimizda çok kisa süre içerisinde ülkemizin de önemli bir yatirimi olan Filyos bölgesinde dogalgazin karaya çikacagi ve milletimizin hizmetine sunacagini burada sizlerle paylasmak istiyoruz. Insallah kisa sürede önümüzdeki 10-15 gün süre içerisinde onun da açilisi yapilarak vatandaslarimizin milletimizin hizmetine sunulacak. Daha önce kömürle ülkemizin enerjisi olusurken simdi hem kömür hem de dogalgazla ülkemizin enerjisini olusturmaya devam edecek. Ülkemizin kalkinmasina vesile olacak. Ülkemizin kalkinmasinin itici gücü olacak. Yeniden Filyos’taki dogalgaz ve diger yatirimlarla OSB’lerle, balikçilik alanindaki planladigimiz yatirimlari devreye sokabilirsek yeni ticaret imkanlariyla limanlarimizla yeniden o eski üst ligdeki Zonguldak’i olusturacagiz" diye konustu.

Konusmalarin ardindan Vali Mustafa Tutulmaz yönetiminde protokol üyeleri, fuara destek veren is insanlarina plaket verdi. Protokol üyeleri fuarin açilis kurdelesini kesti. Kurdelenin kesilmesinin ardindan katilimcilar fuari gezdi.
Kaynak: İHA