Türkeli'de 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Sehitleri Anma Günü

Sinop’un Türkeli ilçesinde, 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yil dönümü nedeniyle program düzenlendi.

Türkeli'de 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Sehitleri Anma Günü
18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yil dönümü münasebetiyle çelenk sunma töreni yapildi. Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen törende, Türkeli Kaymakamligi ve Türkeli Belediyesi çelenklerinin Atatürk Aniti’na sunulmasinin ardindan saygi durusunda bulundu ve Istiklal Marsi okundu. Günün anlam ve önemini belirten konusmayi, Jandarma Astsubay Çavus Adem Can Duran yapti. Konusmanin ardindan buradaki tören sona erdi.

Program, saat 11.00’de Atatürk Ilkokulu toplanti salonunda devam etti. Türkeli Kaymakami Mesut Ozan Yilmaz, programda yaptigi konusmada, "Çanakkale ruhunu anlamak için sadece 18 Mart’lari beklemeyin. Sadece televizyonlarda çikan belgesellere muhtaç kalmayin. Bu ruhu sürekli içimizde tasimaliyiz. Iki çocugunu tarlaya alip giden anne ile nene hatunun çok da büyük farki yok. Sonuçlari farkli da olsa sebepleri ayni. Vatani sevmek, sadece ‘ben vatanimi seviyorum’ demek degildir, vatanini en çok seven görevini en iyi sekilde yapandir” dedi.

Konusmanin ardindan Cumhuriyet Ortaokulu 7/C sinifi ögrencisi Irmak Yilmaz, “Çanakkale Ruhu” adli siirini okudu.

Cumhuriyet Ortaokulu Bilisim Teknolojileri ögretmeni Sait Muammer Kocaman tarafindan hazirlanan 18 Mart Son Yoklama Gölge Oyunu sahnelendi.

Ödül töreninin ardindan program son buldu.
Kaynak: İHA