Putin'den Ilhakin Yildönümünde Kirim'a Ziyaret

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Kirim ilhakinin 9’ncu yil dönümünde Kirim’i ziyaret etti.

Putin'den Ilhakin Yildönümünde Kirim'a Ziyaret


Rusya’nin Ukrayna’dan ilhak ettigi Kirim’in, Rusya’ya baglanmasinin 9’ncu yilinda Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Kirim’a bagli Sivastopol bölgesini ziyaret etti. Sivastopol kentindeki Hersones’teki Sanat Okulu ve Korsun Çocuk Merkezi’ni ziyaret eden Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’e, Sivastopol Bölge Valisi Mihail Razvojayev ve yerel yetkililer eslik etti. Ayni zamanda kentteki bir arkeoloji müzesini de ziyaret eden Putin, hem çocuk merkezi hem de açik hava arkeoloji müzesiyle ilgili bilgiler aldi.

Sivastopol Bölge Valisi Mihail Razvojayev sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, Putin’in programinda olmamasina ragmen kendi aracini kullanarak Sivastopol’e geldigini aktararak, "Baskanimiz Vladimir Putin sasirtmayi çok iyi biliyor. Bugün, Hersones’te çocuk merkezinin açilisinin video konferans yoluyla gerçeklesmesi için tüm hazirliklarimizi yaptik. Ancak Putin, kendi aracini kullanarak geldi. Çünkü böyle tarihi bir günde Putin, Sivastopol kentinin ve halkinin yanindadir" ifadelerini kullandi.

Kremlin Basin Servisi’nin, sürpriz bir sekilde Sivastopol’e gerçeklestirilen ziyarete iliskin yayinladigi görüntülerde Putin’in spor kiyafetler giydigi, çevresinde de çok az sayida yetkilinin bulundugu görüldü.

Putin’in, Kirim ziyaretinde baska programlara katilip katilmayacagi bilinmezken, Kremlin’den Putin’in programina dair bilgi verilmedi.
Kaynak: İHA