Kadiköy Belediyesi'nden 'Dayanisma Pazari'

Kadiköy Belediyesi, depremzede çiftçi ve kadin kooperatiflerinin tarim ürünlerini Kadiköy’e getirerek Dayanisma Pazari kurdu. Pazarda depremzedelerin yetistirdigi ve ürettigi birçok ürün yer aldi.

Kadiköy Belediyesi'nden 'Dayanisma Pazari'
Kahramanmaras’ta meydana gelen ve çevre 10 ilde büyük yikimlara neden olan depremin ardindan harekete geçen Kadiköy Belediyesi, depremzedelere destege devam ediyor. Bu çerçevede Kadiköy Belediyesi, meydana gelen depremden önce tarladan ürünlerini toplayan depremzede çiftçilerin ve kadin kooperatiflerin yöresel tarim ürünlerini Kadiköy Belediye binasi önünde kurulan Dayanisma Pazarina getirerek satis yapti. Vatandaslar pazara yogun ilgi gösterirken Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi alana gelerek satisa destek oldu. Satistan elde edilen gelirlerin yine depremzede çiftçi ve kooperatif üyesi kadinlara aktarilacagi belirtildi.

Pazarda Hatayli çiftçilerden portakal, mandalina, limon; Malatyali çiftçilerden kayisi; Hatay Vakifköy Kadin Kooperatifinden ve Defne Kadin Kooperatifinden yöresel ürünler alicisina sunulurken, kredi kartinin da geçerli oldugu belirtildi.

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, “Kadiköy Belediyesi olarak biz depremin ilk gününden beri depremzedelerin yaninda olmaya çalistik. Fakat gün geçtikçe ihtiyaçlar da farklilasiyor. Ilk basta arama kurtarma vardi, arama kurtarma ekibimiz oradaydi sonra yardimlar çadir kurumlari, simdi orada tarimin ticaretin yeniden dönebilmesi için çiftçinin elindeki ürünü almak mecburiyetindeyiz yani çiftçi satmak zorunda yeniden tarim yapabilmesi için. Çünkü narenciye ürünü agaçta kaldigi zaman gelecek sene verimi düsüyor. Bu yüzden böyle bir kampanya baslattik. Oradakilere bir can suyu olmasi için böyle bir kampanya baslattik. Bugün burada bir dayanisma örnegi gösteriyoruz. Umarim getirdigimiz bütün ürünler satilir ve biz bunun devamini saglariz. Çünkü eger buradaki ürünleri tamamen satip bitirebilirsek oradaki çiftçilerin yeni ürünlerini almak için bizden haber bekliyorlar. Ben bütün Kadiköy’lüleri bekliyorum. Burada sadece limon, mandalina veya kuru kayisi almiyosunuz. Ordaki çiftçiye destek oluyorsunuz. Bu sekilde görsünler, limonu her yerden alabilirler ama buradan alinan bir limon enkaz altinda kalan çiftçinin alin teri emegi” dedi.

Kaynak: İHA