Bulgaristan Seçimlerine Izmir Damgasini Vuracak

Bulgaristan’da 2 Nisan’da yapilacak erken seçime Izmir damgasini vuracak. Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu (BGF) Baskani Abdurrahim Nursoy, "Izmir’de 50 bin seçmen sandik basina gidecek. Hedefimiz 40 milletvekili" dedi.

Bulgaristan Seçimlerine Izmir Damgasini Vuracak
Bulgaristan’da, üyelerinin çogunlugunu Türklerin olusturdugu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) seçim kampanyasina basladi.

Türkiye’de çifte vatandas olan 400 bin seçmen 162 sandikta, Izmir’de ise 18 sandikta 50 bin seçmen oy kullanacak. Ayni zamanda Izmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanisma Dernegi (BAL-GÖÇ) Baskani da olan Abdurrahim Nursoy, seçmenlere çagrida bulunarak, “Gelecegimiz için baskalarinin karar vermesine izin vermeyelim. Bulgaristan Türklerinin olusturdugu Hak ve Özgürlükler Hareketi’ne destek verelim” dedi.



“40 milletvekiline ulasabiliriz”

Izmir BAL-GÖÇ Baskani Nursoy, hedeflerinin, Hak ve Özgürlükler Hareketinin mevcut 36 milletvekilini, 40 ve üzerine tasimak oldugunu söyledi.



Nursoy, doldurulan elektronik dilekçeler isiginda bir önceki döneme göre oy kullanma oraninda yüzde 20 artis olacagini öngördüklerini belirterek, “Buna göre Türkiye ayaginda bir önceki seçimde aldigimiz oy oraninin yüzde 15 artacaktir. Bir o kadar Bulgaristan’da artis yasanirsa hedefimize ulasiriz” diye konustu.



“Esit haklar için”

Nursoy söyle devam etti:

“Bulgaristan demokrasisinin vazgeçilmezi olan bizler, gelecekte de esit haklarda var olmayi ümit ediyoruz. Bulgaristan’in kanun ve nizamina uyarak, Bulgaristan’in refahi için çalisacak olan, orada yasayan kardeslerimizi ve bizleri temsil eden parti temsilcilerimizle ülkemize fayda saglamaya devam etmek istiyoruz. Iktidar masasinda birlikte oturabiliriz. Bunun için herkes üzerine düseni yapmali. Elektronik dilekçe doldurmus olsun ya da olmasin sandik basina giden her Bulgaristan vatandasi oy kullanabilecek. Bu sakin unutulmasin. Biz de yöneticilerimiz ve gönüllülerimiz ile sandik baslarinda onlara yardimci olacagiz.”

BAL-GÖÇ dostluk köprüsü

Türkiye ve Bulgaristan’in güçlü komsuluk iliskileri oldugunu belirten Nursoy, BAL-GÖÇ olarak biz de iki ülke arasinda dostluk köprüsü görevini görüyoruz” dedi.

Seçimde de dernek olarak önemli görevler üstlendiklerini söyleyen Nursoy, “Süreci bastan sona çok yakindan takip ettik. Bulgaristan Büyükelçiligi ve konsoloslar ile seçim öncesi toplantilar yaptik. Sandiklarin nereye açilacagini belirledik, sandik görevlilerini seçtik. Süreci en dogru sekilde yönetmek için Türkiye’deki Bulgaristan Büyükelçiligi ve Türkiye Içisleri Bakanligi ile yazismalar gerçeklestiriyoruz. Son güne kadar elimizden geleni yapmaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA