Aydemir Açiklamasi 'Çanakkale Destani Türk Milletinin Manasidir'

AK Parti Milletvekili Ibrahim Aydemir, ‘Çanakkale Destani; müellifi Türk Milleti; özü vahdet ve tevhide teslimiyet; ufku tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet; vurgusu Ila’yi Kelimetullah için devlet ebed müddet olan milli kiyamdir. ‘ dedi.

Aydemir Açiklamasi 'Çanakkale Destani Türk Milletinin Manasidir'
Çanakkale Bir Beka Destanidir

Milletvekili Aydemir, ‘Çanakkale Destani topyekun Yüce Milletimizin Istiklal ve istikbal, Devletin bekasi için varligini adamasi; Hakkin batila muzafferiyeti; birlik, beraberlik ve kardesligin cihana kaydidir. ‘ mesajini paylasti.

Çanakkale Tevhid Yoluna Adanmisliktir

Milletvekili Aydemir, ‘Çanakkale Destani tarihini kendi yazan bir milletin, Kuntayca, ‘Bayraklari bayrak yapan üstündeki kandir/Toprak eger ugrunda ölen varsa vatandir’ kararliligi; Akifçe, ‘Câni, cânâni, bütün vârimi alsin da Hudâ/ Etmesin tek vatanimdan beni dünyâda cüdâ’ niyazidir. ‘ vurgusunu paylasti.

Çanakkale Hakkin Batila Galip Gelmesidir

Milletvekili Aydemir, ‘Çanakkale Destani ‘Türk Milletine kefen biçmeye kalkisanlarin akibetleri berbat olur’ gerçeginin tescili; Akif’in tasviriyle, ‘Ne çelik tabyalar ister, ne siner hasmindan/Alinir kal’â mi gögsündeki kat kat îman?/Hangi kuvvet onu, hâsâ, edecek kahrina râm?/ Çünkü te’sis-i Ilâhî o metîn istihkâm’ imaninin takdimidir. ‘ dedi

Çanakkale Hakkin Rizasina Teslimiyettir

Milletvekili Aydemir mesajinda, ‘Çanakkale Destani tevhid ugrunda can verme sirrina mazhar olan bir milletin, ‘Cehennem olsa gelen gögsümüzde söndürürüz/Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz’ azmi; Hakkin rizasina ram olma ahdidir. ‘ ifadesine yer verdi.

Niyaz

Milletvekili Aydemir, ‘Yüce Milletimizin Çanakkale Zaferi coskusunu paylasiyor, sehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve sükranla yad ediyor, Milli sairimizin Milli Marsimizdaki ‘Hakkidir, hür yasamis, bayragimin hürriyyet/ Hakkidir, Hakk’a tapan, milletimin istiklâl’ tebsirini kaydediyor; devletin dirligi, milletin birligi, vatanin bütünlügü yolunda nefsinden geçme ahdimizi paylasiyoruz. ‘ dedi.

Kaynak: İHA