Üniversitesi Ögrencileri Depremden Etkilenen Çocuklarla Oyun Senliginde Bulustu

KYK yurtlarinda misafir edilen depremzede ailelerin çocuklari için bir oyun senligi düzenleyen Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Anestezi Programi ögrencileri, çocuklarla oyunlar oynayarak depremin yaralarini sardilar.

Üniversitesi Ögrencileri Depremden Etkilenen Çocuklarla Oyun Senliginde Bulustu
Depremzede çocuklarin gelisim süreçlerini olumsuz etkileyen zorunlu göç ve imkan kisitlarina bir çözüm gelistirmek amaciyla KYK yurdundaki misafirler için çocuk oyunlari senligi düzenleyen ögrenciler, geleneksel oyunlardan modern oyunlara kadar birçok eglenceli konsepti çocuklarla paylasti.

Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ismail Sarikaya, çocuklarin yüz yüze oldugu bazi firsat esitsizliklerini daha belirgin hale getiren deprem süreci ve sonrasindaki negatif etkileri azaltmak üzere bir etkinlik düsündüklerini ifade ederek, "Meslek Yüksekokulumuzdaki kadin akademisyenler, dezavantajli kadin ve çocuklarla bir araya gelerek bir dayanisma günü tertiplemek istediler. Anestezi programi ögrencilerimiz de süreç için bir oyun senligi önererek içerigi zenginlestirdiler. Akademisyenlerimizin ve ögrencilerimizin el emegi ile tasarlanan Oyun Senligi, çocuklarin özgür bir alanda yeniden çocukluklarini yasayabilmelerine vesile oldu. Depremin sosyo-psikolojik etkisini dogru bir telafi mekanizmasiyla ortadan kaldirmak için, firsat esitligini insa etmemiz gerekir. Bunun gerçeklesmesine katki sunan tüm akademisyen ve ögrencilerimize tesekkür ederim." dedi.

Oyun senligini dizi etkinlik olarak sürekli kilmak istediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen ise, "Normallesmenin tüm bilesenlerini kapsayan kategorilerde toplumla entegrasyon projeleri üzerine çalisiyoruz. Yakin bir zamanda yayimladigimiz proje çagrisi, depremzede vatandaslar basta olmak üzere tüm topluma hitap eden bir dizi sosyal, sportif, gastro-kültürel, egitsel ve sanatsal etkinliklere vesile olacak. Bugünkü etkinlikte emegi geçenleri tebrik ediyor, çocuklarimizin mutlulugunun bizler için umut oldugunu ifade etmek istiyorum." açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA