Kastamonu Üniversitesi TÜBITAK 1002 - A Hizli Destek Programinda Desteklenecek.

Kastamonu Üniversitesi’nin "Kastamonu Kirsalinda Yer Alan Cuma (Divan) Camilerinin Risk Degerlendirilmesi ve Koruma Yaklasimi" proje TÜBITAK 1002-A Hizli Destek Modülü çerçevesinde kabul edilerek, destek almaya hak kazandi.

Kastamonu Üniversitesi Tasköprü Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programi ile Mühendislik ve Mimarlik Fakültesi Peyzaj Mimarligi Bölümü’nde ilgili kanunun 13b-4 maddesi geregince görevli ögretim görevlisi Gökçen Gökgöz Gedik’ in yürütücülügünü yaptigi Kastamonu Üniversitesi akademik personeli Ögr. Gör. Gökçen Gökgöz Gedik’in yürütücü olarak yer aldigi projede Kocaeli Üniversitesi Mimarlik Fakültesi Mimarlik Bölümü ögretim üyesi Doç. Dr. Emre Kishali danisman olarak görev aliyor.

Projede, TÜBITAK - Birlikte Çalisip Birlikte Basaracagiz (BIÇABA) çerçevesinde bir bilgisayar mühendisligi lisans ögrencisi, bir Tarih Anabilim Dali Yüksek Lisans ögrencisi bursiyer olarak yer aliyor. Desteklenen proje ile Kastamonu kirsalinda kültürel degisim ile risk altinda olan kirsal üretimin, geleneksel teknigin, sosyokültürel degerleri yansitan cuma camilerinin, sözlü ve yazili arsiv çalismalari ve mimari ölçüm teknikleri ile kataloglanmasi ve dijital ortamda belgelenmesi saglanacak. Yapilarin korunmasi üzerine farkindalik olusturmak ve ileride planli koruma çalismalarinda kullanilmak üzere veri saglanmasi hedeflendi.
Kaynak: İHA