Aksaray'da Dron Destekli 'Türkiye Huzur Güven' Uygulamasi

Türkiye genelinde gerçeklestirilen “Türkiye Huzur Güven” uygulamasi çerçevesinde Aksaray’da uzun namlulu silahlarla görev alan polis ekipleri dron destekli genis çapli denetleme yapti.

Aksaray'da Dron Destekli 'Türkiye Huzur Güven' Uygulamasi
“Türkiye Huzur Güven” uygulamasi çerçevesinde Aksaray’da görev alan Il Emniyet Müdürlügü, tüm birimleriyle dün sabah saat 10.00 ile gece 21.00 arasinda sehri adeta abluka altina aldi. Sehrin islek cadde ve isletmeleri basta olmak üzere en ücra kösede bile görev alan polis ekipleri uzun namlulu silahlarla güvenligi sagladi. Dron destekli ve 200 emniyet mensubunun 40 ekip olarak görev aldigi uygulamalarda halkin yogun bulundugu 9 farkli ana cadde, meydan ve AVM, 60 park, okul ve yürüyüs yollari çevresi, 9 metruk bina, 20 kiraathane, 18 internet kafe ve oyun salonu ve 35 umumi açik is yeri denetlendi. Toplam 779 sahis ve bin 81 hususi araç/sürücüsü, 197 adet toplu tasima araci, ticari taksi ve diger araç sürücülerinin denetlendigi kontrollerde yakalanan 3 firari sahistan 1’i çikarildigi mahkemece tutuklandi. Kayip olarak aranan 1 çocuk bulunarak ailesine teslim edilirken 1 adet ruhsatsiz tabanca ile 5 adet fisek ele geçirildi.

Il Emniyet Müdürlügünden yapilan yazili açiklamada, “Vatandaslarimizin huzur ve güvenliginin saglanmasi, asayis ve kamu düzeninin temini için suç ve suçlularla mücadelemiz kararlilikla devam edecektir” denildi.
Kaynak: İHA