Sinop'ta Baraj Seviyesi Tam Doluluga Ulasti

Sinop’un içme suyunu karsilayan Erfelek Baraji’nin doluluk oranini yüzde 100’e çikti. Sinop Belediye Baskani Baris Ayhan, yaz sezonunda su sikintisi yasanmamasi için çiftçilerin vahsi sulamadan kaçinmalari gerektigini söyledi.

Sinop'ta Baraj Seviyesi Tam Doluluga Ulasti
Türkiye’nin birçok ilinde gelecek aylarda içme suyu sorunu yasanacagi öngörülürken, Sinop’un suyunu saglayan baraj tam doluluga ulasti. Ocak ayi kontrollerinde su seviyesi yüzde 60 civarinda bulunurken, Mart ayinda yüzde 100 seviyesine geldi. Sinop Belediye Baskani Baris Ayhan, turizm yogunlugu oldugu yaz döneminde su sorunu yasanmayacagini kaydetti.



“Barajimizdaki su üst savaktan akiyor”

Barajdaki suyun yüksek seviyede oldugunu söyleyen Baskan Ayhan, “Ülkemizin birçok yerinde kuraklikla ilgili ciddi kaygilar yasaniyor. Yurdumuzun birçok bölgesinde önümüzdeki süreçte su sorunu yasanacagi haberlerini duyuyoruz. Çok sükür kentimiz için böyle bir sorun söz konusu degil. Sinop ilimizin içme suyunu Erfelek ilçemizdeki barajdan sagliyoruz. Erfelek barajimizda Ocak ayinda yaptigimiz kontrollerde barajimizin doluluk oraninin yüzde 60 seviyelerinde olduguna tanik olmustuk. Henüz yeni yaptigimiz denetimde gördük ki barajimizin doluluk orani yüzde 100. Barajimizdaki su üst savaktan akiyor. Bu da demek oluyor ki kentimiz yazin turizm sezonunda herhangi bir su sikintisi yasamayacak” diye konustu.



Vahsi sulamaya dikkat

Köylerdeki çiftçilere vahsi sulama yapmamalari uyarisinda bulunan Baskan Ayhan, “Özellikle yazin tarimsal sulamada kullanimlara çok dikkat etmemiz gerekiyor. O barajdan Sinop ve Erfelek Belediyesinin disinda 30’un üzerinde köyümüz de kullaniyor. Özellikle yeni fide ekimi döneminde, misir ve çeltik döneminde çok ciddi tarimsal sulama faaliyeti gösteriliyor. Benim köylü vatandaslarimdan dilegim kentimizin susuz kalmamasi adina, herkesin bu sudan istifade edebilmesi adina tarimsal sulamada su kullanimina hassasiyet göstermeleridir” dedi.

Kaynak: İHA