Malatya'da Basin Ilan Kurumuna Yeni Yer Tahsisi
Basin Ilan Kurumu Malatya Subesi binasinin Kahramanmaras merkezli depremlerden sonra hasar almasi nedeniyle kullanilamaz hale gelmesi üzerine, Malatya Büyüksehir Belediyesi tarafindan kendilerine Belediye yaninda geçici bir yer tahsis edildi.

Protokol imzalama programinda açiklamalarda bulunan Basin Ilan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkilinç, “Depremden sonra arkadaslarimiz bölgeye geldi ve gerekli raporlamalarini yaptilar. Cumhurbaskanligi Kararnamesi ile yayinlanan kanunla, ISKUR’un yayinladigi genelgede basindaki arkadaslarin önündeki engeller kalkiyor. Az, orta ve agir hasarli olmasina bakmaksizin, sizlerin beyanlarini esas alip, gerekli sartlari da yerine getirdiginizde Kisa Çalisma Ödeneginden istifade edebileceksiniz. Biz 6 ay dedik ama mevzuata göre 3 aylik bir süreci kapsiyor. Fakat Cumhurbaskanimiz bu karari iptal etmedigi müddetçe, kararin devam edecegi ihtimal dahilindedir. Basin Ilan Kurumu’na bagli 2 subemiz yikildi. Dolayisiyla Hatay’i Adana’ya, Kahramanmaras’i Gaziantep’e bagladik. Malatya’da da Baskanimizla telefonda ön görüsmeler yaptik ve basin mensuplari için insa edecegimiz prefabrik yer için bir alan istedik. Biz, ‘Baskanim Malatya’yi kaybetmek istemiyoruz. Çünkü personelimizin çalisacagi bina kalmadi’ dedik. Sag olsun baskanim hiç ikilemeden bize gerekli yeri tahsis etti. Malatya’nin mimarisine yakisir prefabrik bir bina yapip, hizmetlerimize devam edecegiz. Çünkü yarin bir gün Malatya, bölge olabilecek niteliktedir. Selahattin Baskanimizi çok sevdik. Bizlere özverili bir sekilde davrandi. Herkesin huzurunda kendisine tesekkür ediyorum. Malatya’miza hayirli ugurlu olsun” diye konustu.
Malatya’daki basinin ivedilikle ayaga kalkmasi için Büyüksehir Belediyesi olarak gerekli çalismalarin yapildigini ifade eden Baskan Gürkan, “6 Subat’ta vuku bulan Kahramanmaras merkezli depremler, Türkiye’de 11 ilde, 110 bin kilometrekarelik alanda 14 milyon vatandasimizi dogrudan etkiledi. Öncelikle bütün milletimize geçmis olsun diyorum. Allah bu ve buna benzer felaketleri insanlik âleminin hiçbirine göstermesin. Tabii depremin parametrelerinden bütün birimler etkilendi. Basin da bunlarin içerisinden bir tanesidir. Biz, basinin görev ve islevlerini degerlendirirken, basinin kamusal bir görev üstlendigini her platformda basinla paylastik. Basin mensuplarimiz ve basin yayin organlarimiz, toplumun bes duyu organidir. Basindaki kamusal görevin temel amaci da haberlerin objektifligi, tarafsizligi ve dogru kaynaktan dogru haberi vermesidir. Malatya basininin bu konuda gerekli hassasiyeti gösterdigine inaniyorum. Malatya’daki basin mensubu arkadaslarimin çalismalarindan da ziyadesi ile memnunum. Bu anlamda arkadaslarimiza tesekkür ediyorum.
Basin Ilan Kurumu Genel Müdürümüzle bir araya geldigimizde basin mensubu arkadaslarimizin açikta kalmamalari için Kent Konseyimizi tahsis ettigimizi belirttik. Ama Genel Müdürümüz, ‘Malatya’ya yakisir bir mimaride geçici prefabrik bir yapi yapmak istiyoruz’ dedi.
Bende arkadaslarima söyledim ve belediyemizin yaninda bir yer tahsisi yaptik. Böylelikle basin mensubu arkadaslarimiz is ve islevlerini yerine getirirken, güzel bir fiziki mekâna kavusur. Biz simdiye kadar hep basinimizin yaninda olduk. Yerel basina da kendi ölçütlerimiz içerisinde ve yasal mevzuata uygun bir sekilde destek vermeye çalistik. Yerel basinimizin ayakta durmasi lazim. Çünkü basin ayaga kalkmadan sehri ayaga kaldiramayiz. Bu vesileyle imzalayacagimiz protokolümüzün de Malatya’daki basin camiamiza hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum” dedi.
