Bitlis'teki Sel Baskini Sonrasi Zarar Tespit Çalismalari Tamamlandi

Bitlis merkeze bagli Yolalan beldesindeki göletin set duvarinin yikilmasi sonucu meydana gelen hasarla ilgili baslatilan zarar tespit çalismalari tamamlandi.

Bitlis'teki Sel Baskini Sonrasi Zarar Tespit Çalismalari Tamamlandi
Pazartesi gecesi kar sularinin da erimesiyle Yolalan beldesinin Düzköy Mahallesi’nde bulunan sulama göletinin set duvarinin yikilmasiyla mahalle su altinda kalmisti. Agaçlari kökünden söken su baskininda hayvanlar telef olmus, 4 araç ise kullanilamaz hale gelmisti.

Olay sonrasi bölgeye AFAD, jandarma, belediye ve VEDAS ekipleri sevk edilirken, Il Tarim ve Orman Müdürlügü ile AFAD ekipleri de olay yerinde hasar tespiti yapti.

Yapilan tespit sonucunda gazetecilere açiklamalarda bulunan AFAD Il Müdürü Erdal Tunçtan, 13 Mart 2023 tarihinde Yolalan beldesi Düzköy mevkiinde sulama maksatli kullanilan göletin toprak gövdesinin yikilmasi sonucu yaklasik 210 dekar tarim alaninin zarar gördügünü belirterek, “Yüzlerce ceviz agacini kökünden deviren olayda, bölgeye ekiplerimizi sevk ettik. Can kaybinin yasanmadigi olayda gün agardiktan sonra bölgeye giden ekipler hasar tespiti yapti. 3 büyükbas ve 1 buzaginin sel sularinda telef oldugu, 4 büyükbas hayvanin yaralandigi tespit edildi. Ayrica 8 ahir, 8 samanliktaki hayvan yemlerinin kullanilamaz hale geldigi de Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan tespit edildi. Olayda köylülere ait 1 minibüs ve 3 adet traktör, 1 çayir biçme makinesi, 1 patos ve 1 kültüvatör de hasar aldi. Hasar tespit çalismalarimizi tamamladik. Insallah bir daha böylesi bir olay yasanmaz. Olayi yasayan vatandaslarimiza da geçmis olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA