'Haydi Tokat' Slogani Ile Gölbasi Ayaga Kalkiyor

Tokat Valisi Numan Hatipoglu, Gölbasi Tokat Çarsisi için vatandaslara yardim çagrisinda bulundu.

'Haydi Tokat' Slogani Ile Gölbasi Ayaga Kalkiyor
Vali Numan Hatipoglu, Kahramanmaras merkezli depremden etkilenen Adiyaman’in Gölbasi ilçesinde 4 ayri noktada toplamda 300 konteynerden olusacak Gölbasi Tokat Çarsisi için Tokatli vatandaslara yardim çagrisinda bulundu. Vali Hatipoglu, Gölbasi’nda da Valilik koordinesinde Tokat Belediyesi isbirligi ile olusturulacak alisveris sokaklari için ilçede 4 ayri noktanin belirlendigini söyledi.

Her biri 21 metrekareden olusacak toplam 300 konteynerde bakkal, çay ocagi, berber gibi esnafin hizmet verecegini ifade eden Vali Hatipoglu, olusturulacak alisveris sokaklari için Tokatli vatandaslardan destek istedi. Gölbasi’nda yaralarin birlik içinde sarildigini belirten Hatipoglu, "Depremin ilk gününden itibaren büyük bir dayanisma örnegi gösteren Tokatli hemsehrilerimiz, Gölbasi halkinin gönlünde ayri bir yer edindi. Adeta bir sevgi ve yardim seli olustu. Gölbasi’nin yaralarini birlikte sariyoruz. Tüm Tokatli vatandaslarimiza gönülden sükranlarimi sunuyorum" dedi.

Iki sehrin kardesliginin yasatilacagini belirten Hatipoglu, "Afetten etkilenen ve dükkanlari yikilan Gölbasili esnaflarimiz için simdi de konteynerden olusacak alisveris sokaklari olusturmayi planliyoruz. Yapimini en kisa sürede tamamlayarak Gölbasili vatandaslarimizin ve esnafimizin hizmetine sunacagiz. Dükkanlari kura usulü ile dagitacagiz. Alisveris sokaklarimiza ‘Gölbasi Tokat Çarsisi’ ismini verip iki sehrimizin kardesligini yasatacagiz" dedi.

Kaynak: İHA