Amasya'nin 60 Yillik Hayali Gerçeklesiyor

"Anadolu’nun Venedik"i Amasya’da Ferhat Dagi ile kent merkezi arasinda konuslanacak teleferik projesinin temeli 10 gün içerisinde atilacak.

Amasya'nin 60 Yillik Hayali Gerçeklesiyor
Belediye baskanlarinin 60 yillik hayalini gerçeklestirecek olan Amasya Belediye Baskani Mehmet Sari, ayni gün tramvayin da ücretsiz sekilde hizmete girecegini açikladi.

Projenin 1960’li yillardan bu yana hayal edildigini belirten Mehmet Sari, “10 gün içerisinde teleferigin temelini atiyoruz. Ayni gün sehre tramvay getiriyoruz. Ücretsiz vaziyette hizmet verecek” dedi.

Adini Ferhat ile Sirin efsanesinden alan dagin zirvesindeki 300 dönümlük alanda seyir teraslari, çesitli sosyal donati alanlari ve kafeteryalar yapilacagini anlatan Belediye Baskani Sari, “100 dönümlük alani Amasya’nin akcigerleri olarak birakiyoruz. Yeserterek ormana dönüstürecegiz” diye konustu.

Yesilirmak’in gerdanlik gibi süsledigi 8 bin 500 yillik açik hava müzesi görünümündeki sehri turizmde uçuracak bu önemli projeyi kazandirmak için gayret gösteren Belediye Baskani Sari, belediye açik otoparkindan baslayip Ferhat Dagi zirvesinde son bulacak 1553 metre uzunlugunda yapilacak teleferik sisteminin gondol tip seklinde 8 kisilik tasarlanmis panoramik görünüm, 22 adet kabin ve saatte bin kisi tasima özelligine sahip olacagini söyledi.

Kaynak: İHA