Karaman'da Yagmur Yagisi Üreticiyi Sevindirdi

Türkiye’de en az yagis alan bölgelerinden birisi olan Karaman’da, yagmur yagislari üreticileri sevindirdi.

Karaman'da Yagmur Yagisi Üreticiyi Sevindirdi
Karaman Ziraat Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Bayram, Karaman’da kiraç alana ekilen yaklasik 1 milyon dekar hububatin yagmur yagislarina ihtiyaci oldugunu söyledi.

Yagmur yagisinin ardinda ekili arazilerde incelemelerde bulunan Karaman Ziraat Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Bayram, “Bu yilin yagis oranlarina baktigimiz vakit çok kurak bir yil geçiriyoruz. Ekilen ürünlerimiz yeni çikmaya basladi.

Su an için bir bitkisel kuraklik yok. Ürünlerimizin tamamina yakini çikmis durumda. Meteorolojiden aldigimiz verilere göre, dün geceden buyana geçen 10 saatlik süre diliminde metrekareye 20 kilo gramin üzerinde bir yagis düstü. Bu da iyi bir rakam. Insallah ileriki günlerde de bölgemiz yagisli görünüyor, bu da çiftçilerimizi hayliyle sevindiriyor. Çiftçimizin her seyi suya bagli. Bu sene yeralti kaynaklarimiz ile barajlarimizda su doluluk oranlari oldukça düsük. Bu yagislarin arkasinin gelmesi en büyük beklentimizdir. Karaman’da yaklasik 1 milyon dekar kiraç alanda hububat ekimleri yapiliyor. Bunlarin sulanmasiyla ilgili bahar yagislari hayati önem tasiyor. Mart ve Nisan aylarinin bol yagisli geçmesini temenni ediyoruz. Bu anlamda meteorolojik veriler bizleri mutlu ediyor. Yagissiz geçen bir kistan sonra bahar yagislarinin yüzleri güldürmesini bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA