Ünlü Sunucu Tarik Sayin Açiklamasi 'Ringe Atilan Oyuncaklar Bizi Duygulandirdi'

BITLIS – Sunucu Tarik Sayin, Bitlis’in Tatvan ilçesinde depremzedeler yararina üç ülkeden 108 sporcunun katilimiyla düzenlenen "Tek Yürek Muaythai Gecesi"nde ringe atilan oyuncaklarin Türkiye spor tarihinde bir ilk oldugunu söyleyerek, “Ringe atilan oyuncaklar bizi duygulandirdi” dedi.

Ünlü Sunucu Tarik Sayin Açiklamasi 'Ringe Atilan Oyuncaklar Bizi Duygulandirdi'
Türkiye Muaythai Federasyonu Dogu Anadolu Bölge Yürütme Kurulu ve Buradayim Grubu isbirligi ile Tatvan Spor Salonu’nda düzenlenen geceye Türkiye’nin yani sira Iran ve Azerbaycan’dan toplam 108 sporcu katildi.

Düzenlenen gecenin tüm gelirleri depremzedelere bagislanirken, Türkiye tarihinde görülmemis bir ilki gerçeklestiren vatandaslar ise depremzede çocuklar için ringe oyuncaklar atti. Türkiye spor tarihinde bir ilki basardiklarini ifade eden ünlü spor sunucusu Tarik Sayin, duygusal anlar yasadiklarini belirtti.



"Türkiye spor tarihinde ilk kez ringe oyuncak atildi"

Türkiye spor tarihinde ilk kez ringe oyuncak atildigini belirten sunucu Tarik Sayin, “Yaklasik 6 yildir ring sporlarinin sesi olmaya devam ediyorum. Birçok program sundum ama dün aksam Tatvan’da sunmus oldugum program kariyerimin en önemli programlarindan bir tanesiydi. Depremzedeler yararina yapilan bu galada dövüsecek arkadaslardan oyuncak ve kitap getirmelerini istemistim ve dün Türkiye tarihinde ilk kez ringe oyuncak atildi. Yesil sahalardan sonra ringlere de oyuncaklarin atilmasi, kitaplarin oraya gelmesi benim için çok önemliydi. Topladigimiz oyuncak ve kitaplari, depremden etkilenen bölgelerdeki kardeslerimize ulastirmak istemistim. Dolayisiyla Buradayim Dernegi ve gönüllüleri bu konuda duyarli davrandilar ve inanilmaz sayida kitap ve oyuncak topladik. Çocuklarin kalbine dokunabilmek için oyuncak ve kitap bende ayrica bir yer etti. Dolayisiyla kampanyamiza, çagrimiza kulak veren tüm arkadaslarimiza ve tüm Tatvanlilara tesekkürlerimi iletiyorum. Yani bu duygu tarif edilemez. Oradaki çocuklari gördüm, gerçekten insanlarin böyle zamanlarda empati yetenegini kullanmasi lazim. Onlari mutlu edebilmek için gerçekten bir oyuncak bebegin neler hissettirdigini size anlatamam. Dolayisiyla bu fikirle yola çikmistik. Bu projede basarili da olduk. Bu duygularima ortak olduklari için tüm oyuncak getiren, kitap getiren, bagista bulunan arkadaslarimiza tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA