Istiklal Marsi'nin Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Programi Düzenlendi

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, Istiklal Marsi’nin kabulünün 102. yil dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayisi ile bir kutlama programi düzenlendi.

Istiklal Marsi'nin Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Programi Düzenlendi
Osmaneli Sehit Osman Er Imam Hatip Lisesi ögrencilerinin hazirlayip sundugu oldugu programa, Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Baskani Münür Sahin, Emniyet Müdür vekili komiser Bünyamin Sahin, Milli Egitim Müdürü Erhan Dös, okul müdürleri, ögretmenler, siyasi partilerin temsilcileri, kamu kurum amirleri, vatandaslar ve ögrenciler katildi.

Sehit Osman Er Imam Hatip Lisesi salonundaki anma programi, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsinin okunmasi ile basladi.

Günün anlam ve önemini belirten konusmasini yapan Sehit Osman Er Imam Hatip Lisesi Müdürü Duran Boran “Yüce milletimizin bagimsizligina ve kutsal degerlerine olan inancini destanlastirarak milletimizin sembolü olan Istiklal Marsimizin, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafindan kabul edilisinin 102. yildönümünü kutluyoruz. Istiklal Sairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafindan kaleme alinarak kahraman ordumuza ithaf edilen, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde büyük bir coskuyla ve oy birligiyle milli mars olarak kabul edilen Istiklal Marsimiz, milletimizin yurt ve bayrak sevgisinin, özgür ve bagimsiz yasama tutkusundan ödün vermeden haksizliklara karsi dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin simgesi olmustur” dedi.

Daha sonra ögrenciler tarafindan hazirlanip sunulan programda siirler okundu. Istiklal Marsinin kabulü oyunu büyük begeni kazandi. Okullar arasinda düzenlenen ’Istiklal Marsini en güzel okuma’ yarismasinda dereceye giren ögrencilerin milli marsi okumalari ve protokolün ögrencilere çesitli hediyelerin verilmesiyle program sona erdi.
Kaynak: İHA