Göletin Set Duvari Yikildi, Hayvanlar Telef Oldu, Araçlar Kullanilamaz Hale Geldi

Bitlis merkeze bagli Yolalan beldesinin Düzköy Mahallesi’nde bulunan sulama göletinin set duvarinin yikilmasi sonucu 4 hayvan telef oldu, 4 araç ise kullanilamaz hale geldi.

Göletin Set Duvari Yikildi, Hayvanlar Telef Oldu, Araçlar Kullanilamaz Hale Geldi
Dün gece saatlerinde mahallenin üst kisminda bulunan sulama göletinin set duvarinin yikilmasi sonucu meydana gelen taskin sonucu üç büyükbas ve bir küçükbas hayvan telef olurken, yüzlerce dönüm tarim arazisi zarar gördü. Köyün içinden geçen dere yatagindan suyun tasmasi sonucu bir evin altindaki garajda bulunan 3 traktör ile 20 metre sürüklendikten sonra evin duvarina çarparak duran minibüs kullanilamaz hale geldi.

Vatandaslar, ahirlarindaki sulari ve çamurlari temizlerken, Yolalan Belde Belediyesi, AFAD ve jandarma ekipleri de mahallede hasar tespit çalismasi yürüttü.

Mahalle sakinlerinden Hayrettin Korkmaz, gece saatlerinde mahallenin üst kisminda bulunan sulama göletinin set duvarinin yikilmasiyla bir felaket yasadiklarini belirterek, “Araçlar ve hayvanlar su altinda kaldi. Bununla beraber arazilerimiz de zarar gördü” dedi.

Mahalle sakini Sadettin Korkmaz ise arazilerinin zarar gördügünü belirterek, mahalleden birkaç kisinin hayvanlarinin ve araçlarinin zarar gördügünü söyledi.



Dere yatagindan tasan sudan dolayi minibüsü yaklasik 20 metre sürüklenen Ismail Çaglayan da, “Gece saatlerinde sel kalkti. Gelip baktigim zaman arabam zarar görmüstü. Hayvanlarim ise telef olmustu” ifadelerini kullandi.

Traktör zarar gören Ramazan Aktay ise hasarlarinin büyük oldugunu belirterek, traktörünün kullanilamaz hale geldigini söyledi.

Kaynak: İHA