Baskan Yasar Cami Ve Cemevi Insaatlarini Denetledi

Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar, Baskan Yardimcilari Yasar Neslihanoglu ve Erhan Aras’la birlikte insaat çalismalari araliksiz devam eden Macun Mahallesi Haci Ziya Yaman Merkez Cami ve Batikent Pir Sultan Abdal Cemevi’nde incelemelerde bulundu.

Zamanla yipranan Haci Ziya Yaman Merkez Cami ve Batikent Pir Sultan Abdal Cemevi’nin vatandaslarin istekleri dogrultusunda yikilarak yeniden yapim karari alindigini belirten Baskan Yasar, “Her birimizin inanci çok degerli ve kutsal. Inancinin temiz, güvenli ve saglam ibadethanelerde yapmasi, halkin vergilerini kullanan yerel ya da genel tüm yöneticilerin sorumlulugu.Yenimahalle’de bu kardesligi yasatmak için çaba gösteriyoruz” dedi.



"Cami de bizim cemevi de"

Yenimahalle’de bu birlik ve beraberligi yasatmak için 14 yildir çalistiklarini belirten Yasar, “Ilçemizde yasayan vatandaslarin dinine, irkina, mezhebine bakmadan, her inanca saygi duyarak esit hizmet götürüyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurdugu Cumhuriyet, esit yurttaslik ilkesine dayanir. Yenimahalle’de bu düsünceyi esas alarak çalisiyoruz. Cami de bizim Cemevi de. Macun ve Ergazi mahallelerimizde yasayan vatandaslarimizin eskiyen ve ihtiyaci karsilamayan cami ve cemevinin yenilenmesi taleplerini yerine getirdik. Geçtigimiz aylarda insaat çalismalarini baslattigimiz iki ayri ibadethanemizin de yapimini kisa sürede tamamlayarak Yenimahalle sakinlerinin hizmetine açacagiz” dedi.



Ibadethanelere modern dokunus

2 bin metrekare insaat alanina sahip Pir Sultan Abdal Cemevi; 2 kattan olusurken, içerisinde toplanti salonu, konferans salonu, çok amaçli salon, yemekhane, mutfak, derslikler ve kütüphane bulunacak.

2 bin 269 metrekare arsa alani olan Haci Ziya Yaman Macunköy Merkez Cami ise bodrum, zemin ve 1. kattan olusacak. Cami yaninda da taziye evi ve revak alani yer alacak.
Kaynak: İHA