AGÜ Ögretim Üyesi Prof. Güngör, Türkiye'de En Iyi Ilk 10 Bilim Insanlari Arasinda Yer Aldi

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Bilgisayar Mühendisligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Vehbi Çagri Güngör, research.com arastirma portali tarafindan yayinlanan En Iyi Bilim Insanlari Siralamasinda Türkiye’nin ilk 10 bilim insani arasinda gösterildi.

AGÜ Ögretim Üyesi Prof. Güngör, Türkiye'de En Iyi Ilk 10  Bilim Insanlari Arasinda Yer Aldi


Bilim insanlari için dünyanin en önemli arastirma portallarindan biri olan research.com tarafindan bu yil dokuzuncusu yayinlanan en iyi bilim insanlari siralamasinda Prof. Güngör, Türkiye’de “Elektronik ve Elektrik Mühendisligi” alaninda 8’inci, “Bilgisayar Bilimleri” alaninda ise 9’uncu sirada yer aldi. Prof. Güngör, bilgisayar agi, telekomünikasyon ve Elektrik Mühendisligi alanindaki çalismalari ile akilli sebeke teknolojileri, endüstriyel kablosuz sensör aglari, akilli sebekede kablosuz sensör aglarinin firsatlari ve zorluklari alaninda aldigi atiflarin degerlendirilmesi sonucunda listeye üst siralardan girdi. AGÜ Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yilmaz, Türkiye’de En Iyi Ilk 10 Bilim Insani arasinda gösterilmesi nedeniyle Prof. Güngör’ü kutlayarak basarilarinin devamini diledi. Siralama, bilim insanlarinin performanslarini izlemek, bilimsel üretkenlik açisindan ölçme ve degerlendirme amaciyla olusturulmus uluslararasi bir sayisal ölçüt olan H-indeksi’ne göre hazirlandi.

Research.com arastirma portalinin en iyi bilim insanlari siralamasi, ödül ve basarilara ek olarak, makaleleri ve atif degerlerini içeren indekse göre degerlendiriliyor. Siralama olusturulurken OpenAlex ve CrossRef adli bilimsel arama motorlari dahil olmak üzere çesitli veri kaynaklarindan birlestirilen veriler kullaniliyor.
Kaynak: İHA