Yunanistan'da Tren Kazasi Protestolari Sürüyor

Yunanistan’da meydana gelen tren kazasinin ardindan baskent Atina’da yaklasik 20 bin kisinin katildigi yeni bir protesto düzenlendi.

Yunanistan'da Tren Kazasi Protestolari Sürüyor
Yunanistan’da meydana gelen tren kazasinin ardindan baskent Atina’da sular durulmuyor. Parlamento binasinin bulundugu Sintagma Meydani’nda bir araya gelen yaklasik 20 bin protestocu, hükümet aleyhinde sloganlar atti. Yunanistan Basbakani Kiryakos Miçotakis ve siyasetçilerin üzerine çarpi isareti atilmis fotograflarinin yer aldigi dövizler tasiyan protestocular, hükümetten 57 kisinin hayatini kaybettigi tren kazasinin üstünün kapatilmamasini bir kez daha talep etti. Ihmal nedeniyle yasandigi ortaya çikan kazadan hükümeti sorumlu tutan öfkeli kalabalik, Miçotakis’e ve hükümete istifa çagrilarini yineledi.

Ögrenciler ve isçi sendikalari, 16 Mart’ta yeni bir protesto düzenlenecegini duyurdu.

Kazada 57 kisi ölmüstü

Atina’dan Selanik’e giden yolcu treninin geçtigimiz 1 Mart’ta Tempi bölgesinde yük treni ile kafa kafaya çarpismasi sonucu yolcu treninin birinci ve ikinci vagonu tamamen ezilmis, üçüncü vagonu ise raydan çikmisti. Kazada 57 kisi hayatini kaybederken, 56 yolcudan ise hala haber alinamadigi açiklanmisti. Demir yolu sirketi Hellenic Train verilerine göre, kazada yolcu treninde 342 yolcu ve 10 mürettebat, yük treninde ise 2 mürettebat bulunuyordu. Yolcu trenindekilerin çogunun ögrencilerden olustugu belirtilirken, iki trenin çarpismadan önce kilometrelerce ayni hat üzerinde birbirine dogru seyir halinde oldugu ögrenilmisti. Insan hatasi kaynakli oldugu ortaya çikan kazanin ardindan Altyapi ve Ulastirma Bakani Kostas Karamanlis istifa etmisti.
Kaynak: İHA