Lapseki'de Muhtarlara Çevre Ve Iklim Degisikligi Farkindalik Egitimi Verildi

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde Muhtarlara Çevre ve Iklim Degisikligi Farkindalik Egitimi verildi.

Lapseki'de Muhtarlara Çevre Ve Iklim Degisikligi Farkindalik Egitimi Verildi
Içisleri Bakanligi ve Milli Egitim Bakanligi arasinda imzalanan protokol çerçevesinde Aile Egitimi, Ilk Yardim Egitimi, Trafik Egitimi ile Çevre ve Iklim Degisikligi Farkindalik Egitimi olmak üzere 4 baslik altinda Lapseki ilçesinde merkez mahalle muhtarlari, belde mahalle muhtarlari ve köy muhtarlarin katilimiyla Lapseki Halk Egitim Merkezi Müdürlügü koordinesinde egitim verildi.

Lapseki Kaymakamligi 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi toplanti salonunda, Ocak ayinda 12 saat Aile Egitimi, Subat ayinda 12 saat Ilk Yardim Egitimi, Mart ayinda ise 12 saat Trafik Egitimi, 10 saat ise Çevre ve Iklim Degisikligi egitimi ise 10 saat verildi.

Muhtarlar Dernegi Baskani Mehti Arici, “Ben öncelikle islerini birakip köylerinden ilçeye gelerek egitimlere katilan muhtar arkadaslarima çok tesekkür ediyorum. Milli Egitim ve Içisleri Bakanligi arasinda imzalanan protokol çerçevesinde verilen egitimler oldukça verimli geçti. Muhtar arkadaslarimiza egitim veren basta Halk Egitim Merkezi Müdürü Zafer Çelik olmak üzere tüm kurs ögretmenlerine çok tesekkür ediyorum” dedi.

Lapseki Halk Egitim Merkezi Müdürü Zafer Çelik ise, “Içisleri Bakanligi ve Milli Egitim Bakanligi arasinda imzalanan protokol çerçevesinde dört ana baslik altinda egitimlerimize Ocak ayi ortalarinda Lapseki Kaymakamligi 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi toplanti salonunda baslamistik. Bu egitimler Aile Egitimi, Ilk Yardim Egitimi, Trafik Egitimi ve Çevre ve Iklim Degisikligi olarak toplam da 46 saat olan egitimlerimizi tamamladik. Insallah bu egitimlerimizle birlikte amaçladigimiz siz yerel yerlesim yerlerimizin lideri konumundaki muhtarlarimiz vatandaslarimiz toplumumuza önderlik, liderlik ederek bundan sonraki süreçte de bu egitimlerimizi Lapseki Halk Egitim Merkezi Müdürlügü olarak vatandaslarimiza da yayginlastirmak istiyoruz. Sizlerden de istegimiz burada gördügünüz egitimleri vatandaslarimiza anlatmamiz biz Halk Egitim Merkezi olarak bu egitimleri vatandaslarimiza vermeye haziriz” diye konustu.

Kaynak: İHA