Eskisehir Çiftçisi Depremzede Kardeslerini Unutmadi

"Deprem Bölgesine Yardim Kampanyasi" çerçevesinde Eskisehir çiftçisi ve tarim kuruluslari, afet bölgesindeki 3 ile 447,42 ton yem yardimi sagladi.

Eskisehir Çiftçisi Depremzede Kardeslerini Unutmadi
Eskisehir Valiligi ve Tarim ve Orman Bakanligi talimati, Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürlügü organizasyonu ve AFAD koordinatörlügünde; Tarim ve Orman Müdürlügü personeli ile idarecilerinin gönüllü olarak görev yaptigi "Deprem Bölgesine Yardim Kampanyasi" çerçevesinde afet bölgesine yem yardimi yapildi. Eskisehir çiftçisi ile tarim alaninda faaliyet gösteren kisi ve kurumlarin katkisiyla Malatya, Gaziantep ve Hatay’a 447,42 ton fenni yem ve kaba yem yardimi saglandi.

Kampanya çerçevesindeki yem yardimi öncesinde; kurum personeli, Eskisehirli yardimsever esnaf ve vatandaslarin katkisiyla temin edilerek bölgeye acil olarak gönderilen giyim malzemesi, gida malzemesi, içme suyu, temizlik malzemelerinden olusan öncelikli ürün gruplari ile beraber AFAD araciligiyla bölgeye 32 yardim tiri ve kamyonu ulastirildi. Bunun yani sira bölgeye, acil olarak ihtiyaç duyulan 35 bin 350 litre motorin destegi saglandi. Bölgeye ulasan yaklasik 4 milyon 250 TL degerindeki yardim ürün gruplari, depremin basindan beri bölgede görev yapan Tarim ve Orman Bakanligi bünyesinde görevli personelce karsilandi, ihtiyaç sahibi vatandas ve çiftçilere teslim edildi.

"Eskisehirli çiftçimiz depremzede kardesini unutmadi"

Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürlügü, ayrica sube ve ilçe müdürlüklerinde görevli 43 personelden olusan 14 gönüllü ekip, tahsis edilen 14 tasit ile bölgeye lojistik destek vermeye devam ediyor. Konu hakkinda açiklama yapan Il Tarim ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüs, "Eskisehirli çiftçimiz depremzede kardesini unutmadi. Bu kampanya çerçevesinde Eskisehirli emektar çiftçilerimiz, yem bayilerimiz, ziraat odalarimiz, damizlik yetistiricileri birliklerimiz ve hayirsever vatandaslarimizin katkilariyla deprem bölgesinde bulunan üreten, emek veren, alin teri döken eli öpülesi çiftçilerimize toplamda 447,42 ton kesif ve kaba yem destegi saglanmistir.

Bununla beraber kurum personelimiz, Eskisehirli yardimsever esnaf ve vatandaslarimizin katkisiyla öncelikli ihtiyaç malzemeleri olan ekmek, su, gida, giyim, temizlik ve hijyen malzemeleri acil olarak Il Tarim ve Orman Müdürlügümüz organizasyonunda temin edilerek depremzede vatandaslarimiza AFAD koordinatörlügünde ulastirilmistir. Umarim Bakanligimiz ve Valiligimiz talimatiyla Il Tarim ve Orman Müdürlügümüz organizasyonunda Eskisehir ilimizden, yasadigimiz deprem felaketinden etkilenen illerimizden olan Malatya, Gaziantep ve Hatay illerimizde hayvancilikla istigal eden çiftçilerimize saglanan yem katkisi ve ihtiyaç sahibi vatandaslarimiza saglanan öncelikli ürün yardimlarimiz; bölgede yasayan vatandaslarimizin yaralarina bir nebze de olsa merhem olur ve faaliyetlerini sürdürmelerine katki saglar.

Ben bu anlamda, büyük bir dayanisma örnegi göstererek bu anlamli kampanyaya destek saglayan yardimsever çiftçilerimize, firmalarimiza, ziraat odalarina, sivil toplum kuruluslarimiza, hayirsever Eskisehirlilere ve bu organizasyonu basindan sonuna saglikli bir sekilde yürüterek sonuçlandiran ve direkt katki saglayan il/ilçe personelimize ve yöneticilerimize ayri ayri tesekkür ediyorum. Allah hepsinden razi olsun. Rabbim çiftçisinin, üreticisinin, milletinin her zaman yaninda olan devletimize zeval vermesin" dedi.

Kaynak: İHA