Baskan Büyükkiliç, 'Istiklal Marsi Ruhu Ilelebet Diri Kalacak'

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, 12 Mart Istiklal Marsi’nin Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nün 102. yildönümü dolayisiyla mesaj yayimladi.

Baskan Büyükkiliç, 'Istiklal Marsi Ruhu Ilelebet Diri Kalacak'
Mesajinda Istiklal Sairi Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle yâd eden Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, “Istiklal Marsi’mizin kabulünün üzerinden geçen 102 yil boyunca aziz milletimizin ortaya koydugu milli birlik suurunun ilelebet sürmesi duamiz, temennimiz ve gayemizdir. Istiklal Sairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, minnet, saygi ve özlemle yâd ediyorum” dedi.

Baskan Büyükkiliç, Istiklal Marsi’nda, Türk milletinin tarihten bugüne degin en kiymetli hazinesi olan bagimsizlik ve egemenlik mücadelesinin destansi bir sekilde anlatildigini belirterek, “Vatan ve millet askini ruhumuza ilmek ilmek isleyen Istiklal Marsi’miz her vatandasimizin daha çocukluk yillarinda ezber ettigi aklina ve kalbine kazidigi essiz bir destandir. O destansi misralari, döneme bizzat sahit olarak, milletimizin kahramanliginin merkezinde bulunarak ve bizzat yasayarak kaleme alan büyük sair ve mütefekkirimiz Mehmet Akif Ersoy iman dolu yüregi ve silahtan güçlü kalemiyle bagimsizlik mücadelemizin neferi olmustur” ifadelerini kullandi.

Mehmet Akif Ersoy’un bagimsizlik mücadelesinde kalemiyle ve Anadolu’yu gezerek önemli bir rol oynadigini hatirlatan Büyükkiliç, “Yedi düvel Anadolu’ya göz dikmisken aziz milletimizin her bir ferdi Mehmet Akif Ersoy’da canla basla gayret göstermis, bu mücadelede en ön safta yer almis yazilari, siirleri ve konusmalariyla bagimsizlik atesini diri tutmustur. Ayrica, Mehmed Âkif, Millî Mücadele’yi desteklemek üzere çikardigi Sebilürresâd’in bir nüshasini Kayseri’de çikarmistir. Nihayetinde kazanilan bagimsizlik mücadelemizi insani derinden etkileyen misralarla taçlandiran Akif, ‘Allah bu millete bir daha Istiklal Marsi yazdirmasin’ diyerek kahraman milletimize hediye etmistir” ifadelerine yer verdi.

Baskan Büyükkiliç, mesajinda gençlere de tavsiyelerde bulunarak, sunlari kaydetti:

“Mehmet Akif Ersoy o günlere dair söyle diyor; ‘O günler ne samimi ne heyecanli günlerdi. Fakat bir gün bile ümidimizi kaybetmedik. Zaten baska türlü çalisabilir miydik? Ne topumuz vardi ne tüfegimi fakat imanimiz çok büyüktü.’ Böyle bir ecdadin mirasina sahip bir millet olarak hiçbir durum ve sartta ümidimizi kaybedemeyiz, tam aksine daha da gayretli ve özverili bir sekilde ülkemizin menfaatleri dogrultusunda canla basla çalisiriz. Özellikle sevgili gençlerimiz, Istiklal Marsi ruhunu yasamak, yasatmak ve gelecege tasimak sizlerin elinde. Sizler sayesinde Istiklal Marsi ruhu ilelebet diri kalacak, Anadolu daima bu milletin vatani olacak. Bizler size inaniyor, güveniyor ve daima yaninizda olarak destegimizi eksik etmemeye özen gösteriyoruz. Istiklal Marsi’mizin kabulünün üzerinden geçen 102 yil boyunca aziz milletimizin ortaya koydugu milli birlik suurunun ilelebet sürmesi duamiz, temennimiz ve gayemizdir.”

Istiklal Sairini rahmetle yâd eden Büyükkiliç, “Mehmet Akif Ersoy’u ve tüm sehitlerimizi Istiklal Marsi’mizin kabulü yil dönümü vesilesi ile rahmet, minnet, saygi ve özlemle yâd ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA