Baskan Aksun Açiklamasi 'Sehir Yapilanmasini Deprem Riskine Göre Yapmak Hepimize Düsen Hayati Bir Görevdir'

Erzincan Belediye Baskani Bekir Aksun, 13 Mart 1992 yilinda Erzincan’da meydana gelen depremin 31. yil dönümü nedeniyle bir anma mesaji yayimlayarak, “Sehir yapilanmasini deprem riskine göre yapmak hepimize düsen hayati bir görevdir” dedi.

Baskan Aksun Açiklamasi 'Sehir Yapilanmasini Deprem Riskine Göre Yapmak Hepimize Düsen Hayati Bir Görevdir'
Baskan Aksun mesajinda su ifadelere yer verdi; “13 Mart 1992 yilinda Erzincan’da meydana gelen depremde hayatini kaybeden vatandaslarimizi rahmetle yâd ediyorum. Depremlerle birçok kez yikilip yeniden insa edilen ve Kuzey Anadolu fay hattinda yer alan ilimizde, bir daha deprem yasamamak, muhtemel bir depremde can ve mal kaybina ugramamak en büyük temennimizdir.

Erzincan’in tarihi boyunca gerçeklesen büyük depremler bir gerçegi ortaya çikarmistir. Depremler geçmiste oldugu gibi gelecekte de olabilir. Depremlerde can ve mal kaybini en aza indirmek, depremlere hazirlikli olmak ve sehir yapilanmasini deprem riskine göre yapmak hepimize düsen hayati bir görevdir. Bu gerçegi göz ardi etmeden sehrimizde yatay mimariye devam edecegiz.

Göreve geldigimiz günden itibaren özellikle kentsel dönüsüm alaninda önemli çalismalari gerçeklestirdik. Erzincan’in en eski yapilarinin bulundugu Kizilay Mahallesinde kentsel dönüsüm çalismalarimizi tamamladik. Hocabey Mahallesinde yikim ve temizlik islemleri tamamlandi. Eski Polis Lojmanlari, eski Subay Lojmanlari ve sehir merkezinde bulunan birkaç riskli binayi da bir kismini Bakanlik isbirligi ile digerlerini ise Belediye olarak satin alarak yiktik. Allah nasip ederse görev süremiz boyunca bu çalismalarimizi aksatmadan devam ettirecegiz.

Bu duygu ve düsünceler ile 13 Mart 1992 ve 27 Aralik 1939 yilinda Erzincan’da, 06 Subat 2023 tarihinde Kahramanmaras merkezli 11 ilimizde ve ülkemizde simdiye kadar yasanan bütün depremlerde hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet diliyor, saygiyla aniyorum.”
Kaynak: İHA