Yasamini Yitiren Depremzedeler Denizli'de Anildi

Tüm Egitim Çalisanlari Sendikasi (TEÇ-SEN) Denizli Il Baskanligi üyesi bir grup kamu çalisani, depremde yasamini yitirenler için Denizli Il Milli Egitim Müdürlügü önünde anma etkinligi düzenledi.

Yasamini Yitiren Depremzedeler Denizli'de Anildi


Tüm Egitim Çalisanlari Sendikasi (TEÇ-SEN) Denizli Il Baskanligi üyesi bir grup kamu çalisani, Kahramanmaras merkezli 11 ili etkileyen depremler nedeniyle kentte bir takim anma etkinligi düzenledi.

Denizli Il Milli Egitim Müdürlügü önünde yapilan etkinlikte yasamini kaybedenler için 1 dakikalik saygi durusu, dua, karanfil birakma ve lokma dagitimi yapildi. Anma etkinliginde konusan TEÇ-SEN Denizli Il Baskani Özlem Özer, deprem nedeniyle çok üzgün olduklarini belirterek, hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi. Felaketin boyutunun artmasinda insan rolünün etkili oldugunu belirten Baskan Özer, “Birbirimizin canini, malini, evlatlarini korumak ile kollamak hepimizin toplumsal sorumlulugu ve göreviyken, daha hayatin ne oldugunu anlamadan, büyük bir aciyla hayata veda etmis olan canlarimiz için insanligimiz adina utanç duyuyoruz. Maalesef, dogal afetler kontrolümüz disindaki faktörler olsa da felaketin boyutunun artmasinda insan faktörünün etkili olmasi, denetim eksiklikleri, sorumlularin sorumsuzca davranmasi, açgözlü insanlarin üç kurus fazla kazanmasi için malzemeden çalmasi, düzgün, güvenli ve yasanabilir bir konut yapamadigimiz için utanarak özür dileriz” dedi.



“Yardimlasma ve dayanisma örnegi gösteren aziz milletimize sonsuz tesekkür ederiz”

‘Asrin felaketi’ olarak nitelendirilen depremin yaralarinin sarilmasinda zamanin önemli bir rol üstlendigini dile getiren Baskan Özlem Özer, “Umariz ki zaman, yaralarimizi iyilestirmek için bir araç olur ve kayiplarimizi kabullenmemize yardimci olur. Ülkemizi derin yasa bogan büyük deprem afeti nedeniyle canla basla mücadele eden, yerli, yabanci arama kurtarma ekiplerine, madencilerimize, doktorlarimiza, hemsirelerimize, askerimize, emniyet personellerimize, ambulans soförlerimize, kepçe operatörlerimize, kamyon soförlerimize, asçilarimiza, kamu görevlilerimize, yardimlasma ve dayanisma örnegi gösteren aziz milletimize sonsuz tesekkür ederiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA