Operasyona Ogullarinin Ismi Verilen Sehit Ailesi Açiklamasi 'Gurur Duyduk'

Sehit Uzman Çavus Islam Çubuk’un ailesi, Türk Silahli Kuvvetleri (TSK) tarafindan baslatilan “Eren Abluka Sonbahar Kis-26 (Bestler-Dereler) Sehit J.Uzm. Çvs. Islam Çubuk” operasyonuna ogullarinin isminin verilmesinin gururunu yasiyor.

Operasyona Ogullarinin Ismi Verilen Sehit Ailesi Açiklamasi 'Gurur Duyduk'
Sirnak Jandarma Bölge Komutanligi tarafindan, Sirnak Çakirsögüt Jandarma Komando Tugay Komutanligi ile Sirnak Il Jandarma Komutanligina bagli, Jandarma Özel Harekât (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucu timlerinden olusan 540 personelin görev aldigi operasyona “Eren Abluka Sonbahar Kis-26 (Bestler-Dereler) Sehit J. Uzm. Çvs. Islam Çubuk” adi verildi.

Sirnak’in Uludere ilçesi Bestler-Dereler bölgesinde PKK’ya yönelik yapilan operasyonda 21 Nisan 2017 tarihinde sehit düsen 2 çocuk babasi Uzman Çavus Islam Çubuk’un ailesi, ogullarinin ismini operasyona veren devlet yetkililerine tesekkür etti. Ordu’nun Ünye ilçesinde yasayan sehidin ailesi, TSK tarafindan yürütülen operasyona sehit ogullarinin isminin verilmesinin gururunu yasadiklarini söyledi.



“Gurur duydum, devletimiz ve milletimiz var olsun”

Sehit Islam Çubuk’un babasi Yahya Çubuk, "Insallah sehitlerimizin kanlari yerde kalmayacak. Devletimize güveniyoruz. Vatanimiz için her seyi yapmaya haziriz. Acimiz çok büyük. Hem geçmis degil hem de geçecek degil. Bu aciyla bu sekilde gidecegiz. Televizyonda operasyonu görür görmez arkadaslar aradi. Sirnak Çakirsögüt Jandarma Komando Tugay Komutanligina tesekkür ediyorum. Çocugumun ismiyle operasyon yapmislar. Televizyonda çevremdekiler de gördü ve herkes beni aramaya basladi.

Sehidimizin adina operasyon yapildigini söylediler ve ben de gurur duydum. Devletimiz ve milletimiz var olsun. Bizleri yalniz birakmayan jandarma komutanligina, valiligimize ve kaymakamligimiza tesekkür ediyorum. Biz de onlari görünce yüregimize su serpiliyor” dedi.



“Vatan sag olsun”

Sehidin annesi Fidan Çubuk ise “Haberlerde görür görmez Samsun’daki oglum aradi. Oglum sehit olali 21 Nisan’da 6 senesi bitiyor. Vatan sag olsun. Onun hatiralariyla avunuyoruz. Televizyonda görünce gururlandik” diye konustu.

Kaynak: İHA