Nazilli Belediyesi'nden Üreticilere 30 Bin Incir Fidani

Nazilli Belediyesi tarafindan ’güçlü toprak güçlü Nazilli’ slogani ile baslatilan 30 bin incir fidani dagitiminin ilk etabi Arslanli Mahallesi’nde düzenlenen törenle gerçeklestirildi.

Nazilli Belediyesi'nden Üreticilere 30 Bin Incir Fidani


Bugüne kadar yaptigi çalismalarla ‘kalkinma kirsaldan baslar’ anlayisini destekleyen Nazilli Belediyesi, üretimde verimliligi artirmak amaciyla 30 bin incir fidani dagitiminin ilk etabina basladi.

Arslanli Mahallesi’nde düzenlenen dagitim töreninde, üreticilere 10’arli sekilde düzenlenmis baglarda incir fidanlari verildi.



Kentin simgelerinden olan zeytin, kestane ve incirin üretiminin ve rekoltesinin artirilmasi için bugüne kadar pek çok çalisma yaptiklarini kaydeden Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan, “Bugün gerçeklestirdigimiz dagitimimizda Dereagzi, Asagi Örencik, Yukari Örencik, Çatak, Apaklar, Arslanli, Simselli ve Eycelli Mahallelerimizdeki üreticilerimizle bulustuk. Geçimini çiftçilikle saglayan hemsehrilerimize katkida bulunmak için fidan dagitim faaliyetlerimizi artirarak devam ettiriyoruz. Önümüzdeki günlerde diger mahallelerimizde 2’nci etap dagitim çalismalarimizi yürütecegiz. Emegi geçen tüm arkadaslarimiza tesekkür ediyorum” dedi.



Törende, depremde hayatini kaybeden vatandaslar için ise lokma hayri yapilarak Kur’an-i Kerim tilaveti okundu.
Kaynak: İHA