Hatay'da Dev Fay Yariklari Ve Çukurlar Agaçlari Yuttu

Kahramanmaras merkezli depremlerin büyük yikim yaptigi Hatay’in Defne ve Samandag ilçelerindeki dev fay yariklari ve çukurlari havadan görüntülendi. Olusan dev çukurlar zeytin agaçlarini yutarken mahalle sakini Mehmet Kertlez, "Ilk gün korkumdan gelemdim, çukurlari görünce aklim gitti" dedi.

Hatay'da Dev Fay Yariklari Ve Çukurlar Agaçlari Yuttu
Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle en büyük yikim Hatay’da yasandi. Kentte binlerce yapinin yani sira tarim alanlari da olusan yariklar nedeniyle zarar gördü. Samandag ilçesi Çubukçu Mahallesi’nde devasa fay yariklari olustu. Metrelerce derinlige ulasan yariklar zeytin agaçlarina zarar verdi. Yaklasik 3 metre derinliginde 2 metre derinliginde yarik 80 yasindaki bir zeytin agacini kökünden ikiye ayirdi. Ikiye bölünen zeytin agacinin diger yarisi birbirinden yaklasik 15 metre ayrildigi görüldü.

Yariklarin genisliginin bazi noktalarda 6 metreyi buldugu ve dev çukurlarin olustugu gözlemlendi.

Defne ilçesi Çökek Mahallesi’nde olusan dev çukurun zeytin agaçlarini yuttugu görüldü.

Bölgedeki yarik ve çukurlar havadan da görüntülendi.

"Korkudan gelemedim, aklim gitti"

Mahalle sakinlerinden Mehmet Kertlez, sarsintiyla birlikte kendilerini biranda disari attiklarini hatirlatti. Depremin ardindan ertesi gün bu yariklarin olustugu bölgeye geldiklerini anlatan Kertlez, “Arkadasimin arsasinin patladigini duyduk. Geldim korkumdan geri kaçip gittim eve. Tek basima korktum. Sonra geldigimizde manzara anlatilacak gibi bir degildi. 80 yasinda var, bu zeytin agaci, yarik bunu ayirmis gitmis. Ayrilan zeytin agacinin birbirine uzakligi 10 metrenin üzerinde. Yukarilarda daha fazla derinlikte çukurlar var. Ilk gün gelemedim. Yukariya çiktim oradaki durumu görünce aklim gitti. Orada yaklasik 10 metre yarik, 10 metre derinlik var” diye konustu.

Kaynak: İHA