Çanakkale'de Kirsalda 10 Bin Sokak Hayvanini Kisirlastirma Çalismalari Sürüyor

Çanakkale Il Genel Meclisi, Türkiye’deki Il Genel Meclisleri arasinda bir ilke imza atarak, Doga Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Çanakkale Sube Müdürlügüyle baslattigi ‘Çanakkale Ili Kirsal Alanda Yasayan Sokak Hayvanlarini Yerinde Kisirlastirma ve Rehabilitasyonu Projesi’yle, kirsaldaki 10 bin sokak hayvani kisirlastirma çalismalari devam ediyor.

Çanakkale'de Kirsalda 10 Bin Sokak Hayvanini Kisirlastirma Çalismalari Sürüyor
Çanakkale Il Genel Meclisi, Türkiye’deki Il Genel Meclisleri arasinda bir ilke imza atarak, Doga Koruma ve Milli Parklar Çanakkale Sube Müdürlügüyle birlikte ‘Çanakkale Ili Kirsal Alanda Yasayan Sokak Hayvanlarini Yerinde Kisirlastirma ve Rehabilitasyonu Projesi’ baslatti. Kirsaldaki 10 bin sokak hayvani kisirlastirilacak. Proje çerçevesinde merkez ilçeye bagli 52 köyde sahipsiz sokak hayvanlarinin kisirlastirilmasi, saglik taramasi ve kayit altina alinmasi islemleri devam ediyor. Hedef, 576 köydeki sokak hayvanlarinin tamamini kisirlastirmak.

Il Genel Meclis Üyesi Halil Özer, projenin birinci pilot toplanma alani olan Adatepe köyünde devam eden sokak hayvanlarini kisirlastirma çalismalarini yerinde inceledi. Incelemelerde Il Genel Meclis Üyesi Hasan Engin, Lapseki ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ali Kaçan, Lapseki Özel Idare Müdürü Aydin Safak Kiliçaslan hazir bulundu.

Proje hakkinda bilgi veren Il Genel Meclisi Üyesi Halil Özer, “Lapseki Belediye mücavir alanlarinin disinda kalan sokak hayvanlarimizin Rehabilitasyonu yapiliyor. Bizde yetkili arkadaslarla birlikte ziyaret ve ayni zamanda bilgi almaya geldik. Günde yaklasik 80-90 kadar sahipsiz sokak hayvaninin hem iç dis parazitleri, kisirlastirilma islemi, kuduz asilari ve kulak küpeleri takilip kayit altina aliniyor. Türkiye’de ilk defa Il Genel Meclisi’nin aldigi kararla Özel Idareler ve Il Tarim ve Orman Müdürlügü’nün destekleriyle Türkiye genelinde böyle bir projeye baslanildi. Çanakkale de kirsalda yasayan 10 bin sokak hayvani kisirlastirilarak kayit altina almak. Lapseki köylerinde 1000 civari bir hedefimiz var. Insallah bir kaç gün içinde bu sayiya ulasip hedefimizi saglayacagiz. Ben bu Türkiye’de ilk kez yapilan projede emegi geçenlere çok tesekkür ediyor, çalisan arkadaslara da kolay gelsin diyorum” dedi.

Kaynak: İHA