Trabzon'dan Kaçan Somonlar Rize'de Tezgaha Düstü

Trabzon’un Arsin ilçesi açiklarindaki balik kafeslerinin bilinmeyen bir nedenle yirtilmasi sonucu kafesten kaçan somonlar hem olta balikçilari hem de kiyi balikçilari tarafindan tutulurken, Rize’de tezgahlarda yari fiyatina satiliyor.

Trabzon'dan Kaçan Somonlar Rize'de Tezgaha Düstü
Önceki aksam Trabzon’un Arsin ilçesinde, özel bir sirket tarafindan üretilen kültür baliklarinin yer aldigi kafeslerden biri, sebebi henüz bilinemeyen bir nedenden ötürü yirtildi. Kafesin yirtilmasi ile bütün baliklar denize dagildi. Degeri yüksek olan ve genellikle yurt disina ihraç edilen bu baliklar Trabzon ve Rize’de de kiyi balikçilari ve balik motorlari tarafindan tutulmaya baslandi. Rize merkezde tezgahlara kilosu 60 TL’den inen baliklar Trabzon ilinden uzaklastikça 75 TL’ye kadar çikiyor. Somon baliginin bol olmasi ise hem satan balikçilarin hem de vatandaslarin yüzünü güldürdü.

Kilogram fiyatinin 150 TL’yi buldugu somon baliklarinin tezgahta 75 TL’den satildigini ifade eden Rizeli Balikçi esnafi Murat Kurt "Trabzon’da ki bir deniz çiftliginde kafesin yirtilmasindan ötürü asagi yukari bir 600 ton baligin denize karistigi söyleniyor. Küçük balikçi kayiklarimizda tutuyorlar, bizde onlar vasitasi ile halka arz ediyoruz. Normalde bu somonun kilogram fiyati 150 TL civarinda ama kiyi balikçilari ufak kayiklarla tuttugu için bizde vatandaslarimiza 75 TL’den satiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA