Kazada Kaybettikleri Arkadaslarinin Adina 6 Bin Kilometre Ötede Su Kuyusu Açtirdilar

Eskisehir’de yaklasik 5 ay önce motosiklet kazasi sonucu hayatini kaybeden uçak bakim teknisyeni Hasan Uzgöz’ün adini yasatmak isteyen arkadaslari, su sikintisi yasayan Sri Lanka’ya hayrat yaptirdi.

Kazada Kaybettikleri Arkadaslarinin Adina 6 Bin Kilometre Ötede Su Kuyusu Açtirdilar
Yaklasik 5 ay önce Odunpazari ilçesi Eskisehir-Kütahya karayolunda 54 AGM 570 plakali motosikletiyle seyir halinde olan uçak bakim teknisyeni Hasan Uzgöz (27), hatali serit degistiren bir araca çarpmasi sonucu hayatini kaybetti. Kaza aninda Uzgöz’ün yaninda olan motosiklet kullanan arkadaslari olayin acisini halen daha yasiyor. Hasan Uzgöz’ün adini ve anisini yasatmak isteyen motosikletli grup, 6 bin kilometre uzakliktaki Güney Asya’da bulunan ve su sikintisi yasayan Sri Lanka’ya çesme hayrati yaptirmaya karar verdi. Iki ay önce çalismalara baslayan hayirsever motosiklet grubu, üzerinde vefat eden arkadaslarinin isminin bulundugu çesmenin geçtigimiz günlerde açilisini yapti. Araci olan sirketin paylastigi görüntülerde, bölge halkinin su sevinci yasadigi görüldü.



“Hayrati yapma sebebimiz kardesimizin unutulmamasini saglamak”

Sri Lanka’da yapilan hayirla birlikte vefat eden arkadaslarinin adinin unutturmamayi hedeflediklerini belirten ve grup adina konusan Selim Sefa Yasar, “Motorlarin geldigini ve ‘u‘ yapilmaz tabelasini göre göre karsi taraftan bir araç geldi ve bu sekilde kaza gerçeklesti. Arkadasimiz olay yerinde vefat etti. Buradaki yaptigi tek hata süratinin biraz yüksek olmasiydi. Su anda dava süreçleri devam ediyor. Biz de kendimizce kardesimize neler yapabilecegimizi, nasil daima unutmayacagimizin üzerinde düsündük ve bunun sonucunda Sri Lanka’da vefat eden kardesimiz Hasan Uzgöz adina bir çesme yaptirdik. Yakin süreçte yeni bir projemiz var, agaçlandirma çalismasi yapacagiz. Her ay ekibimizin 3 üyesi kendi belirledikleri bir camiye de küçük bir meblag da olsa vefat eden kardesimiz adina bagis yapacak. Bu bagisla birlikte ekibimize yeni katilanlara da bir ders olmasini istiyoruz. Sri Lanka’da yemek ve yikanma anlaminda su yoktu. Ben bunun için ekibim adina gurur duyuyorum. Bu hayrati yapma sebebimiz kardesimizin unutulmamasini saglamak” diye konustu.

Kaynak: İHA