Türkiye'deki Filipinli Arama-Kurtarma Ekibi Ülkesine Döndü

Merkez üssü Kahramanmaras olan deprem felaketinin ardindan yardim için Türkiye’ye gelen 82 kisilik Filipinli arama-kurtarma ekibi ülkelerine geri döndü.

Türkiye'deki Filipinli Arama-Kurtarma Ekibi Ülkesine Döndü


Merkez üssü Kahramanmaras olan deprem felaketinin ardindan yardim içim Türkiye’ye gelen arama-kurtarma ekiplerinin ülkelerine dönüsleri sürüyor. Filipinlerden gelen 82 kisilik arama-kurtarma ekibi, çalismalarin tamamlanmasinin ardindan ülkelerine geri döndü. Yaklasik iki hafta boyunca Adiyaman’da arama-kurtarma çalismalarina katilan ve görev süresini tamamlayarak ülkelerine dönen ekibi, Ninoy Aquino Uluslararasi Havalimani’nda Filipinler Savunma Bakani Carlito Galvez Jr., Türkiye’nin Manila Büyükelçisi Niyazi Evren Akyol, Genelkurmay Baskani Andres Centino, Kara Kuvvetleri Komutani Romeo Brawner Jr., Disisleri Bakan Yardimcisi Jesus Domingo, Saglik Bakan Yardimcisi Nestor Santiago ve Sivil Savunma Ofisi Bakan Yardimcisi Ariel Nepomuceno ve aralarinda Türklerin de bulundugu çok sayida kisi karsiladi.

Filipinler Savunma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, 8 Subat’ta göreve baslayan ve 10-24 Subat tarihleri arasinda Adiyaman’da arama-kurtarma çalismalarina katilan 82 kisilik Filipinler yardim ekibinin, toplam 36 binada detayli arama çalismasi yürüterek, bin 22 hastaya tibbi yardim destegi saglandigi bildirildi.

Açiklamada ayrica, Türkiye’de ikamet eden ve bölgede yasanan depremlerden etkilenen 27 Filipinli vatandasin Ankara’da yer alan Filipinler Büyükelçiligi’nin gözetiminde oldugu bildirildi.

Kaynak: İHA