EYT Yasalasinca Dernegi Fesih Ettiler

Çanakkale’de, Emeklilikte Yasa Takilanlar ile ilgili kanun teklifi 395 oy ile kabul edilerek yasalasmasinin ardindan Çanakkale Emeklilikte Yasa Takilanlar Dernegi, fesih ve tasfiye islemlerini tamamlayarak, fesih edildi.

EYT Yasalasinca Dernegi Fesih Ettiler
TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yasa Takilanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Saglik Sigortasi Kanunu ile 375 Sayili Kanun Hükmünde Kararnamede Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi 395 milletvekilin tamaminin oyuyla kabul edildi ve yasalasti.

Kanunun yasalasmasiyla ardindan Çanakkale Emeklilikte Yasa Takilanlar Dernegi üyeleri tarafindan Çanakkale Belediyesi Çalisanlari Sosyal Tesisi Ercan Adsiz Salonu’nda basin açiklamasi gerçeklestirildi.

Basin açiklamasini okuyan Çanakkale Emeklilikte Yasa Takilanlar Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Murat Çaglayan, dernegin fesih ve tasfiye islemlerini tamamlayarak, fesih edildigini söyledi.



Kendilerinin 8.9.1999 tarihinde 4447 sayili yasanin evrensel hukuk kurallarina da aykiri bir sekilde geriye alehte isletilmesiyle, büyük bir haksizlik ve magduriyet yasayan, emeklilik haklari 2 ile 17 yil arasinda ötelenen hak sahipleri olarak, yola inanmislarla çikilir, ikna edilmislerle degil diyerek, 16 Temmuz 2019 tarihinde Çanakkale Emeklilikte Yasa Takilanlar Dernegini kurduklarini ifade eden Çaglayan, "Bu tarihten itibaren tüm zorluklara, haksiz itham ve algilara ragmen, büyük bir inançla azimle ve kararlilikla haklarimizin iadesi için mücadele ettik. EYT yasasinin yeni düzenlemesiyle hak sahiplerine haklari kismen de olsa iade edilmistir. Böylece dernegimizin de tüzügü geregi kurulus amaci hasil olmus, bu konuda genel kurulumuzun oy birligi ile almis oldugu karar neticesinde, Çanakkale Emeklilikte Yasa Takilanlar Dernegi Fesih ve tasfiye islemlerini tamamlamis ve fesih edilmistir. Bu basarinin da ayrica hakli gururu ve onurunu hep birlikte yasiyoruz" dedi.



"Basardik ve dernegimizi fesh ettik"

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çok büyük bir devlet oldugunu vurgulayan Çaglayan, "Devletimize Her zaman güvendik güveniyoruz.Istendiginde yaklasik 24 yillik bir magduriyeti nasil sonlandirip, haklarin hak sahibine iade edildigini, ayrica büyük ,güçlü bir sosyal devlet oldugumuzu bir kez daha görmüs durumdayiz. Yasanin meclise gelme ve onaylanma sürecinde emegi geçen, basta sesimiz olan siz basin mensuplarimiza, sendikalara,özellikle her zaman yaptigi çalistay ve etkinliklerle yanimizda olup sesimizi duyurmamiza vesile olan muhalefet partilerine, Millet Ittifaki partilerine, Genel Baskanlara, milletvekillerine, iktidarda olan Cumhur Ittifaki bilesenlerine ve Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’a çok tesekkür ediyoruz. Bizlerde daha önce ifade ettigimiz ve söz verdigimiz gibi bu yasayi geçte olsa çikartan gazi meclisimize ,muhalefetiyle iktidariyla tüm vekillerimize tesekkür ediyoruz. Bizler Çanakkaleli Eytliler olarak sesimizi daha gür duyurmak ve haklarimizin iadesi için dernek kurduk, tarihe geçen bir mücadele örnegi verdik. Basardik ve dernegimizi fesh ettik" diye konustu.

Kaynak: İHA