ERMED'den Depremde Vefat Eden Gazeteciler Için Mevlid-I Serif Programi

Erzurum Yeni Medya (ERMED) Dernegince depremde hayatini kaybeden gazeteciler ve depremzedeler için mevlidi serif programi düzenlendi.

ERMED'den Depremde Vefat Eden Gazeteciler Için Mevlid-I Serif Programi
Ulu Camide düzenlenen program Hafiz Süleyman Tasbasi’nin Kur’an-i Kerim Tilaveti ile basladi.

Okunan Kur’an-i Kerim’in ardindan Kahramanmaras merkezli depremlerde vefat eden gazeteciler ile hayatini kaybeden vatandaslar için mevlit okunup, dualar edildi.

ERMED Yönetim Kurulu Baskani Gamze Ispirli 6 Subatta Kahramanmaras merkezli depremde 23 gazetecinin yasamini yitirdigini belirtti.

Ispirli,deprem felaketinde hayatini kaybeden basin mensuplari ve vatandaslar için bas sagligi dileginde bulundu.

Ispirli, yasanan afetin tüm Türkiye’yi etkiledigini belirterek, böyle bir felaketin bir daha yasanmamasini temenni etti.

Ispirli, "Tüm ülkemizi yasa bogan depremlerde binlerce vatandasimiz hayatini kaybetti. Vefat eden meslektaslarimiz ve vatandaslarimiza rahmet diliyorum.Henüz kendilerinden haber alinamayan gazeteci meslektaslarimiz da var” dedi.

Gazetecilerin kentlerin hafizasi oldugunu dile getiren ERMED Baskan Ispirli, vefat eden gazetecilerin isimlerini söyle siraladi”Adiyaman’dan Burak Alkus, Hidayet Özdemir, Iskender Korkut, Kemal Öner, Muhammed Akan, Ruhi Akan,Yunus Emre Dogan, Zübeyir Pektas, Ismail Hakki Koçak, Fatih Bayin, Hatay’dan Ayse Figen Arli, Haluk Arli, Burak Milli, Gökhan Aklan Izzet Nazli, Neset Alkan, Erhan Yilmaz,Mehmet Tekin Hasan Seid Okay, Kahramanmaras’tan Mustafa Yüzbasioglu, Aziz Çevlik, Fatih Nalbantbasi, Adana’dan Meltem Özgen”

Mevlit programina sivil toplum kurulusu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, depremzedeler, basin mensuplari ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA