Bitlis'te Kadinlar Depremzedeler Üsümesin Diye Kollari Sivadi

Bitlis’in Tatvan Kaymakamligi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi (SYDV) ve Halk Egitim Merkezi Müdürlügü bünyesinde açilan aile destek merkezinde (ADEM) depremzede vatandaslarin soguktan korunmasi için polar, battaniye ve pijama takimi dikiliyor.

Bitlis'te Kadinlar Depremzedeler Üsümesin Diye Kollari Sivadi
Asrin felaketi olarak adlandirilan Kahramanmaras merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklügünde meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler tüm ülkeyi yasa bogdu. Tüm Türkiye depremzedelere destek olmak için seferber olmaya devam ederken, Tatvan Kaymakamligi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi (SYDV) ve Tatvan Halk Egitim Merkezi Müdürlügü bünyesindeki aile destek merkezinde (ADEM) usta ögreticiler ve gönüllü kadinlar depremzede vatandaslar için kollari sivadi. Dikis ve giyim atölyelerinde egitim gören kursiyerler, usta ögreticiler gözetiminde depremzedelerin kiyafet ihtiyaçlarini karsilamak için gece gündüz demeden gönüllü olarak çalisiyor. Gönüllü kadinlar depremzede çocuklar ve yetiskinler üsümesin diye polar, battaniye ve pijama takimi dikimine basladi.

Atölyelerde kadinlar tarafindan özenle üretilen polar, battaniye ve pijama takimlari paketlenerek kolilere doldurulduktan sonra Tatvan Kaymakamligi araciligiyla deprem bölgesine gönderilmesi planlaniyor.

Tüm kursiyer ve usta ögreticiler ile depremzedelerin yaralarini sarmaya devam edeceklerini belirten ADEM Koordinatörü Hatice Piral, “Aile destek merkezimiz Tatvan Kaymakamligina baglidir. Kurslarimiz halk egitim bünyesinde açilmaktadir. Maalesef ülkemizde meydana gelen yikici depremlerden dolayi Kaymakamimiz Dr. Remzi Demir’in talimatlari ile kurumumuzda görev alan 10 hocamiz ve tüm kursiyerlerimiz ile birlikte gönüllülük esasini gözeterek deprem bölgesindeki vatandaslarimiz için polar, battaniye ve pijama takimi dikmekteyiz. Yaptigimiz ürünler kaymakamligimizin koordinesinde deprem bölgesine gönderilecektir. Bu vesile ile basta Kaymakamimiz Dr. Remzi Demir’e, destek veren kurum amirlerimize, degerli hocalarimiza ve çok kiymetli kursiyerlerimize tesekkür ediyoruz” dedi.

Simdiye kadar 100 adet üretim yapildigini dile getiren kursiyer Kiymet Aydar ise “Hocalarimizin esliginde burada depremzede vatandaslarimiza alt üst kislik dikim yapiyoruz. Simdiye kadar 100 adet dikimimiz gerçeklesti. Kendi islerimizi birakarak hocalarimiza yardim edip kursta bir haftalik süreçte insallah çalismamiza devam edecegiz. Simdilik kis sezonu oldugu için onlari yapiyoruz ama yazlik giysi dikimine de devam edecegiz. Depremzede vatandaslarimizin yaninda her daim olmaya çalisacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA