Aksaray'da 1 Haftada 5 Bin 50 Kisi Sorgulandi, 13 Kisi Tutuklandi

Aksaray’da polis ekiplerinin 1 hafta içerisinde gece ve gündüz yaptigi uygulama ve denetimlerde 5 bin 50 sahis sorgulanirken, yakalanan 26 aranmasi olan sahistan 13’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Uygulamalarda uyusturucu ve tabanca gibi birçok suç unsuru ele geçirildi.

Aksaray'da 1 Haftada 5 Bin 50 Kisi Sorgulandi, 13 Kisi Tutuklandi
Aksaray’da halkin huzur ve güvenligini saglamak amaciyla çesitli çalismalar yapan Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi ekipleri, Aksaray Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde 1 hafta içerisinde onlarca uygulama yapti. Sehir merkezi, islek cadde ve sokaklarda görev alan asayis subesi ekipleri 60 park ve okul çevresi, yürüyüs yollari çevresi, 10 metruk bina, 15 kiraathane, 7 internet kafe ve oyun salonu, 18 umuma açik is yerini denetledi. 852 aracin da kontrol edildigi uygulamalarda 1 adet çalinti otomobil yakalanarak 5 adet motosiklet trafikten men edildi. 5 bin 50 sahsin Genel Bilgi Taramasi (GBT) sorgusundan geçirildigi uygulamalarda çesitli suçlardan aranan 26 sahis yakalanirken 13’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Uygulamalarda 1 adet ruhsatsiz tabanca, 3 adet fisek, 2,63 gram sentetik kannabionid (bonzai), 0,40 gram metanfetamin, 2,96 gram esrar, 28 adet sentetik ecza hap, 4 adet extacy maddesi ele geçirildi.

Il Emniyet Müdürlügünden yapilan yazili açiklamada, “Suç ve suçlularla mücadelemiz kararlilikla devam edecektir” denildi.
Kaynak: İHA