Gölmarmara'da Köylüler Bu Kez Depremzedeler Için Firinlarini Yakti

MANISA – Manisa’nin Gölmarmara ilçesindeki kirsal mahallelerde yasayan vatandaslar, depremzedeler için firinlarini yakarak ekmek pisirdi. Vatandaslarin yaptigi 5 bin ekmek, Hatay’in Samandag ilçesindeki depremzedelere ulastirilmak üzere yola çikti.

Gölmarmara'da Köylüler Bu Kez Depremzedeler Için Firinlarini Yakti
Kahramanmaras merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremde magdur olan vatandaslar için Gölmarmara’ya bagli kirsal mahallelerde yasayan vatandaslar seferber oldu. Ayni yardimin yani sira evlerinin firinlarini depremzedeler için yakan vatandaslar, hayirseverlerden temin edilen ve kendi depolarinda bulunan unla ekmek pisiriyor. Eksi mayadan yapilan ve 15 gün boyunca bayatlamadan durabilen ekmekler, yine vatandaslarca paketlenerek deprem bölgesine ulastirilmak üzere Gölmarmara Kaymakamligi Ilçe Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi’na teslim ediliyor. Burada toplanan ekmekler Gölmarmara Belediyesi koordinasyonunda deprem bölgesine ulastiriliyor. Ekmek yapilan kirsal mahallelerden biri olan Tiyenli’nin mahalle muhtari Osman Gürtekin, depreme çok üzüldüklerini ve ellerinden geleni yapmak için 7 gün 24 saat hazir olduklarini söyledi.

Su an mahallesinde 20 hanede ekmek yapildigini aktaran Gürtekin, günlük ortalama 150 ekmek üretip deprem bölgesine ulastirilmak üzere Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi’na teslim ettiklerini ifade etti.



5 bin ekmek Hatay’a gönderildi, Afsin’e asevi yapiliyor

Yardimlarla ilgili bilgi veren Gölmarmara Belediye Baskani Kamil Öz, kirsal mahallerde yasayan vatandaslar tarafindan yapilan yaklasik 5 bin köy ekmegini Hatay’in Samandag ilçesine gönderdiklerini söyledi.

Gölmarmara’nin depremzedeler için seferber oldugunu vurgulayan Baskan Öz, Gölmarmara Kaymakamligi ve belediye olarak Kahramanmaras’in Afsin ilçesine de asevi yapimina basladiklarini, kisa süre içerisinde sicak yemek çikaracaklarini belirtti.

Kaynak: İHA