Bitlisli Gönüllü Kepçe Operatörleri Deprem Bölgesinde Çalismak Için Yola Çikti

Bitlis Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlügü bünyesinde çalismak üzere 16 gönüllü is makinesi operatörü, depremden etkilenen Adiyaman’a gitmek üzere yola çikti.

Bitlisli Gönüllü Kepçe Operatörleri Deprem Bölgesinde Çalismak Için Yola Çikti
Kahramanmaras’ta yasanan deprem sonrasi 10 ilde arama kurtarma çalismalari sürüyor. Depremin ilk anindan itibaren Bitlis Valiligi, bölgeye çok sayida ekip ve yardim tirlari gönderdi. Deprem sonrasinda arama-kurtarma çalismalari için özellikle is makinesi ve vinç ihtiyaci duyuluyor. Arama kurtarma ekiplerinin kaldiramadigi dev beton bloklari hizla kaldirarak enkaz altindaki yarali vatandaslarin kurtarilmasi için bu araçlar oldukça önemli. Çöken bina sayisinin fazla olmasindan dolayi bu konuda sirketlerin ve bireylerin de gönüllü olarak çalismalara katki sunuyor. Bu çerçevede Bitlis Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlügü bünyesinde çalismak üzere 16 gönüllü is makinesi operatörü depremden etkilenen Adiyaman’a gitmek üzere yola çikti.

Sait Basbay isimli operatör, “Biz Bitlis ve ilçelerinde toplamda 16 kisi gönüllü operatör Bitlis Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlügü bünyesinde deprem bölgesine çalismak için yola çiktik. Insallah gereken gayreti gösterecegiz” dedi.

Kaynak: İHA