KTO Baskani Selçuk Öztürk Açiklamasi 'Yaralari Sarmaya Devam Edecegiz'

Konya Ticaret Odasinin (KTO), Içisleri Bakanligi Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) ile koordinasyon içinde olusturdugu Deprem Yardim Masasi’na, oda üyeleri tarafindan ulastirilan yardimlar tirlarla yüklenerek Hatay’a gönderildi. KTO tarafindan ilk 2 günde 13 tirlik acil ihtiyaç malzemesi yardimi yola çikarildi.

KTO Baskani Selçuk Öztürk Açiklamasi 'Yaralari Sarmaya Devam Edecegiz'
KTO Baskani Selçuk Öztürk, Kahramanmaras merkezli meydana gelen ve 10 ayri ili etkileyen depremle ilgili KTO olarak yürüttükleri çalismalar hakkinda bilgi verdi. Baskan Öztürk, deprem haberi duyulur duyulmaz KTO bünyesinde Deprem Yardim Masasi olusturduklarini ifade etti.

Deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan malzemelerin temini için çalismalara basladiklarini belirten Baskan Öztürk, deprem felaketinin yasandigi ilk saatlerde hizlica bölgeye elektrikli isitici yola çikardiklarini kaydetti.

Içinde yatak, yorgan, battaniye, isitici, kaban, mont, bot, giyim esyasi, su, ekmek, gida ve hijyen malzemelerinin yer aldigi ikinci tiri da birkaç saat içerisinde Hatay’a gönderdiklerini ifade etti.

Hatay’dan gelen taleplerle olusturulan yardimlarin yer aldigi tirlarin araliklarla bölgeye hareket ettigini belirten Öztürk; jeneratörler, projektörlerin yer aldigi elektirik malzemeleri ile 35 tonluk bir vinci de Hatay’a sevk ettiklerini söyledi.

Öztürk is makinesi operatörü ve teknisyeni, vinç tamircisi, beton kirici, karotcu, oksijen kesim operatörü, flex kesim operatörü, kaynakçi ve demircinin yer aldigi 89 kisilik konvoyunda oda araciligiyla Hatay’a hareket ettigini kaydetti.



“Ilk 2 günde hizlica yardim malzemelerinden olusan 13 tirimizi Hatay’a gönderdik”

KTO Baskani Selçuk Öztürk, “Ülke olarak çok büyük bir afet yasadik. Allah milletimize bir daha böyle bir aci felaket göstermesin. Depremin ardindan TOBB ve AFAD ile koordinasyon içinde odamizda, Deprem Yardim Masasi olusturduk. Üyelerimiz ve hemserilerimizde bu süreçte büyük bir teveccühle yardima kosmustur. Yardimda bulunan herkese ayri ayri tesekkür ediyorum. Tüm Türkiye’de oldugu gibi Konya’da tüm vatandaslarimiz bir kez daha zor zamanda birlik ve beraberlik içinde oldugumuzu göstermislerdir. Ilk 2 günde hizlica yardim malzemelerinden olusan 13 tirimizi Hatay’a gönderdik. Hem üyelerimizden gelen hem de Konya Ticaret Odasi olarak kendi bütçemizden hazirlayacagimiz yardimlara devam edecegiz. Bize düsen görev yaralarin hizla sarilmasi için üzerimize düsen her türlü görevi yerine getirecegiz. Depremden zarar gören tüm vatandaslarimiza bir kez daha geçmis olsun diyor; hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralilarimiza acil sifa ve milletimize sabir ve bassagligi diliyorum" dedi.

Öztürk tüm oda üyelerini Konya Ticaret Odasi tarafindan Konya Valiligi izni ile baslatilan nakdi yardim kampanyasina katilmaya davet etti. Deprem Yardim Kampanyasi Hesap Numarasi: Hesap Adi: Konya Ticaret Odasi Isbank Aziziye Subesi IBAN: TR68 0006 4000 0014 5010 8439 41
Kaynak: İHA