Deprem Bölgesine Jeneratör Destegi

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde meydana gelen 7,6 büyüklügündeki depremin ardindan harekete geçen Yesilirmak Elektrik Dagitim A.S.(YEDAS), deprem bölgesine 20 jeneratör, 1 adet kamyon vinç, 17 araç, 38 kisilik teknik ekip gönderdi.

Deprem Bölgesine Jeneratör Destegi
Samsun’da bulunan kurum ve kuruluslar deprem bölgelerinin yaralarini sarmak için seferber oldu. O kurumlardan biri olan YEDAS, deprem bölgesine elektrik vermek için çalismalarina basladi.

Samsun’dan giden ekipler, depremin yikip geçtigi Kahramanmaras’in Elbistan ilçesindeki elektrik firmasi ekipleriyle koordineli sekilde ihtiyaç sahiplerine ulasmak için canla basla çalisiyor. Ilk olarak 24 adet yola çikan, yolda jeneratörleri tasiyan kamyonlardan biri kaza yapmasi sonucu sayisi 20’ye düsen jeneratör ise Elbistan’a ulasti. Ayni zamanda sahada enerji arizini saglamak için çalismalar yürüten ekipler, AFAD çadiri ve toplanma merkezinin sokak aydinlatmalarini kontrol etti. Atik olan sigortalari kaldirdi. Trafo bölgesindeki aydinlatmalarin tamaminin onarimini yapti. Ankara Büyüksehir Belediyesinden gelen firin aracina ve organize sanayi bölgesine enerji verdi. Deprem bölgesine ayrica içerisinde gida bulunan bir tir da yollayan YEDAS, afet bölgesinde çalismalarina devam ediyor.
Kaynak: İHA