Rize'de 7'Den 70'E Herkes Depremzedelere Yardim Etmeye Çalisiyor

Rize merkez ve ilçelerinde baslatilan yardim kampanyasinda çocuklardan yaslilara kadar herkes depremzedelere yardim etmeye çalisiyor.

Rize'de 7'Den 70'E Herkes Depremzedelere Yardim Etmeye Çalisiyor
Kahramanmaras merkezli meydana gelen ve 10 ilin etkilendigi depremlerin ardindan Rize merkez ve ilçelerinde kaymakamliklar, belediyeler ve çesitli STK’lar tarafindan baslatilan yardim kampanyalari devam ediyor. 7’den 70’e herkesin yardim için kostugu kentte battaniye, yorgan, su-gida kolisi, su isiticisi, kislik giysi, çocuk bezi, kisisel bakim malzemesi ve bebek mamasi ile doldurulan tirlar yola çikiyor.

Afetzede arkadaslari için elinden ne geliyorsa yapmaya çalistigini söyleyen Mehmet Ali Kandemir, "Deprem bölgesindeki arkadaslarim için buradayim. Onlari çok seviyorum. Elimden geleni yapmaya hazirim. Su anda herkes deprem için ellerinden geleni yapiyor. Biz de elimizden geleni yapmak için buradayiz" seklinde konustu.



"Ardesen çok iyi bir dayanisma gösterdi"

Ardesen ilçesinde yasayan Ilhan Sengül, hayatinda bu kadar büyük bir afet duymadigini belirterek, "Bu konuda Ardesen çok iyi bir dayanisma gösterdi. Olaganüstü bir dayanisma var. Tüm Türkiye olarak mükemmel. Bu yasima geldim böyle bir afet duymadim. Çok aci verici bir durum. Söyleyecek bir sey bulamiyoruz. Türk milletinin basi sag olsun. Yaralilarimiza Allah sifalar versin" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA