Gedizliler Deprem Bölgesi Için Seferber Oldu

Kütahya’nin Gediz Belediye tarafindan baslatilan deprem bölgelerine yardim kampanyasinda toplanan yardimlar yola çikti.

Gedizliler Deprem Bölgesi Için Seferber Oldu
Kahramanmaras’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen Cumhuriyet tarihinin en büyük afetlerinden biri olan 7.7 büyüklügündeki depremden etkilenen vatandaslarin yaralarini sarmak için baslatilan kampanyaya Gedizliler büyük ilgi gösterdi.

Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde oldugu gibi Gediz’de de baslatilan yardim kampanyasinda vatandaslar basta tarhana olmak üzere çocuk bezi, mama, kiyafet, isitici, çorap, ayakkabi, kuru bakliyat ürünleri, un ve konserveleri belediye binasinda kurulan standa getirdi. Gedizli binlerce vatandas magdur durumdaki depremzedeler için tek yürek olurken, toplanan yardimlar, deprem bölgesine gönderildi.

Gediz Belediye Baskanligi hizmet binasinda toplanan malzemeler, Gediz Belediye Baskanligi Personelleri ve AK Parti Gediz Ilçe Baskanligi Teskilatinin destekleriyle yardim tirina yüklenerek, deprem bölgesine ulastirilmak üzere dualarla yola çikti.

Gediz Belediyesi önünde yapilan ugurlama törenine; Gediz Belediye Baskani Muharrem Akçadurak, AK Parti Gediz Ilçe Baskani Mehmet Erkan, Gediz Belediye Baskan Yardimcisi Sule Bilgili, AK Parti Gediz Ilçe Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayida vatandas katildi.

Depremde zarar gören vatandaslara yardim için ellerinden geleni yapacaklarini ifade eden Gediz Belediye Baskani Muharrem Akçadurak, "Biz millet ve devlet olarak el ele beraberiz.Bu suurla yasiyor ve yasamaya devam ediyoruz. Büyük depremden etkilenen depremzedelerimiz için yardimlarini esirgemeyen tüm vatandaslarimiza tesekkür ediyorum. Ilk yardim tirimizi bugün dualarla ugurladik. Gediz Belediyesi olarak baslattigimiz yardim kampanyasi devam ediyor. Vatandaslarimiz yardim malzemelerini Belediyemiz Beyaz Masaya teslim edebilirler. Meydana gelen depremde hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yaralilara da acil sifalar diliyorum. Yaralarimizi birlikte sarmak için canla basla çalisacagiz” dedi.

Gediz Belediyesi olarak yardim kampanyasi düzenlediklerini söyleyen Belediye Baskan Yardimcisi Sule Bilgili, "Bütün vatandaslarimiz canla basla ellerinde ne varsa, onlar için kiymetli ne varsa deprem bölgesindeki vatandaslarimiz için ihtiyaç olan malzemeleri getirmeye gayret ediyorlar. Belediye hizmet binamiz içinde yardimlari topluyoruz. Depremzede vatandaslara geçmis olsun, Rabbim bir daha böyle acilar yasatmasin. Bütün Gedizlileri yardim kampanyamiza bekliyoruz" seklinde konustu.

Yardim merkezinde çalismalara katilan Berna Pehlivan, "Dogal bir afet yasadik. Hepimiz zor durumdayiz. Hepimiz inanilmaz üzgünüz. Gediz olarak bizim de basimizdan geçti. Bu zor zamanda birlik olmak istiyoruz ve desteklerinizi bekliyoruz. üç gün boyunca devam edecek olan yardimin devamini bekliyoruz. Gediz Halkini bekliyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA