Çanakkale'den Ikmal Ve Yardim Malzemelerini Alan 'Nene Hatun' Iskenderun'a Hareket Edecek

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan bölgeye ikmal ve yardim malzemelerini ulastirmak için Istanbul’dan hareket eden Türkiye’nin ilk acil müdahale gemisi ‘Nene Hatun’, Çanakkale’den ikmal ve yardim malzemelerini alarak Iskenderun’a hareket edecek.

Çanakkale'den Ikmal Ve Yardim Malzemelerini Alan 'Nene Hatun' Iskenderun'a Hareket Edecek


Kahramanmaras merkezli ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremlerin ardindan Türkiye’nin ilk acil müdahale gemisi ‘Nene Hatun’, deprem bölgesine ikmal ve yardim malzemelerini ulastirmak için sabah saat 09.30’da Istanbul’dan hareket etti. Saat 19.00 siralarinda Çanakkale önlerinde olan Türkiye’nin ilk acil müdahale gemisi ‘Nene Hatun’, Çanakkale iskelesine yanasti. Ikmal ve Yardim malzemeleri ‘Nene Hatun’ gemisine vinçle yüklendi. Yardim malzemelerinin vinçle gemiye yüklendigi sirada Kiyi Emniyeti Çanakkale Müdürü Ogün Çevik ve kurum personeli hazir bulundu. Ikmal ve yardim malzemelerini alan Türkiye’nin ilk acil müdahale gemisi ‘Nene Hatun’ Iskenderun’a hareket edecek.

Ulastirma ve Altyapi Bakanligindan yapilan açiklamada, "Ulastirma ve Altyapi Bakanligi Kiyi Emniyeti Genel Müdürlügümüze ait dünyanin en zorlu su yollarindan biri olan Türk Bogazlari bölgesinde ve ihtiyaç duyulan her yerde denizlerimizdeki can, mal, seyir ve çevre emniyetini temin etme amaciyla hizmet veren Türkiye’nin ilk acil müdahale gemisi Nene Hatun, 09.30 itibariyle Istanbul’dan Iskenderun’a hareket etti. Geminin, tahmini 72 saatte ikmal ve yardim malzemelerini almak için İçel’e, sonrasinda tahmini 8 saat sonrasinda ise Iskenderun’a varmasi beklenmektedir" denilmisti.
Kaynak: İHA