Alasehirliler Depremzedeler Için Kenetlendi

Kahramanmaras’ta meydana gelen depremden etkilenen vatandaslar için Alasehir Kaymakamligi, Alasehir Belediyesi ve AFAD organizasyonunda yardim kampanyasi baslatildi.

Alasehirliler Depremzedeler Için Kenetlendi
Alasehir Kaymakamligi, Alasehir Belediyesi ve AFAD, Kahramanmaras’ta meydana gelen deprem sonrasi harekete geçerek depremden etkilenen vatandaslar için yardim kampanyasi baslatti. Zabita Müdürlügü’nde toplanan yardimlar Alasehir kaymakami Alper Faruk Güngör, Belediye Baskani Ahmet Öküzcüoglu ve vatandaslar tarafindan gönderildi. Alasehir Belediyesi organizasyonunda toplanan 6 kamyon dolusu yardim malzemeleri deprem bölgesine ulastirilmak üzere yola çikti.

Alasehir Cumhuriyet Meydanindan araçlari ugurlayan Belediye Baskani Ahmet Ökücüoglu, "Bugün aci haberle uyandik. Deprem çok büyük ve genis bir sahada etkili oldu. Çok sayida vefat ve yaralimiz var. Biz de Alasehir Kaymakamligi ve AFAD’la beraber organize olduk. Yarim gün gibi kisa bir sürede Alasehirliler ve sivil toplum örgütlerimizin destekleriyle 6 kamyon yardim toplandi. Ben bir nebze de olsa vatandaslarimiza destek olabilmissek bizlere ne mutlu. Emegi geçen tüm vatandaslarimiza tesekkür ediyorum. Allah bizlere bir daha böyle acilar yasatmasin" dedi.

Araçlarin gönderilmesine katilan Alasehir Kaymakami Alper Faruk Güngör, "Bu sabaha karsi bir deprem felaketiyle uyandik. Büyük bir afetle karsi karsiya kaldik. Bizler kisa sürede hazirladigimiz yardimlarimizi yola çikardik. Insallah bu sorununda üstesinden gelecegiz. Ben vefat edenlere rahmet diliyorum. Geride kalanlara bassagligi, yaralilara acil sifalar diliyorum. Katkisi olan herkese tesekkür ediyorum" dedi.

Yardim araçlarinda her yasa uygun kullanilmamis kislik giysi, battaniye, tüplü soba, odun, kömür, uyku tulumu, paketli hazir gida, su, süt, bebek ihtiyaç ve hijyen malzemesi, çadir, isildak gibi ihtiyaç malzemeleri bulunan araçlar dualarla gönderildi.
Kaynak: İHA